Lenka Vlasáková

Datum narození: 27. 4. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Lenka Vlasáková je představitelkou půvabných a skromných žen. Sama má čtyři děti, z toho tři s o šest let mladším hercem Janem Dolanským.

Dcera ekonomů a vnučka ministra plánování z let 1968 a 1969 Františka Vlasáka se - dalo by se říci - odrodila. Stala se herečkou, ovšem dlužno podotknout, že herečkou úspěšnou a oblíbenou. Po studiu na DAMU začala Lenka Vlasáková působit v řadě pražských divadel: Kašpar, divadlo Bez zábradlí, Divadlo Na Jezerce, ABC, Rokoko.

LENKA VLASÁKOVÁ A DEMI MOORE

Známá je ovšem i z filmových rolí, poprvé si zahrála v osmnácti letech ve filmu Houpačka. Z dalších snímků, v nichž Lenka Vlasáková vystupovala, připomeňme například Paralelní světy, Prima sezóna, Útěk do Budína, Jak básníci neztrácejí naději, O rodičích a dětech, U mě dobrý, Vrásky z lásky, Kawasakiho růže či Ženy v pokušení.

Za hlavní roli ve filmu Lea dostala Lenka Vlasáková Českého lva 1997. Jako divácky velmi oblíbenou ji režiséři rádi obsazují i do televizních seriálů (např. Hraběnky, Rodinka nebo Cesty domů). Nominaci na Českého lva 2017 získla za ztvárnění ústřední postavy v dramatu Nikdy nejsme sami.

O LENCE VLASÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Lenka Vlasáková se provdala za o šest let mladšího herce Jana Dolanského, s nímž má tři děti: Maxe, Amélii a Johana Antonína. Z předchozího manželství s výtvarníkem Egonem Tobiášem si přivedla ještě dceru Sofii.

 

Články o celebritě

Flamendři Dyk s Dolanským: Co se dělo po vypnutí kamer?! Flamendři Dyk s Dolanským: Co se dělo po vypnutí kamer?! Co by byl mezinárodní filmový festival v Karlových Varech bez pořádné pařby. A na té první v hotelu ... číst článek
Červený koberec plný diamantů a zlata: Nejdražší byla ve Varech Havlová Červený koberec plný diamantů a zlata: Nejdražší byla ve Varech Havlová Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je nepochybně jednou z akcí, na které se celebrity snaží o... číst článek
Etzler (59) ve zpovědi po těžkém covidu: Syn si mě vybral Etzler (59) ve zpovědi po těžkém covidu: Syn si mě vybral V poslední době Miroslav Etzler (59) příliš nových věcí netočil. Věnoval se hlavně svému nejmladšímu... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miloš Kopecký
Miloš Kopecký
zobrazit profil Václav Liška
Václav Liška
zobrazit profil Filip Blažek
Filip Blažek
zobrazit profil Petr Vančura
Petr Vančura
zobrazit profil Giovanni Ribisi
Giovanni Ribisi
zobrazit profil Eva Vidlařová
Eva Vidlařová
zobrazit profil Rosalie Malinská
Rosalie Malinská
zobrazit profil Patrick Stewart
Patrick Stewart