Lenka Vlasáková

Datum narození: 27. 4. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Lenka Vlasáková je představitelkou půvabných a skromných žen. Sama má čtyři děti, z toho tři s o šest let mladším hercem Janem Dolanským.

Dcera ekonomů a vnučka ministra plánování z let 1968 a 1969 Františka Vlasáka se - dalo by se říci - odrodila. Stala se herečkou, ovšem dlužno podotknout, že herečkou úspěšnou a oblíbenou. Po studiu na DAMU začala Lenka Vlasáková působit v řadě pražských divadel: Kašpar, divadlo Bez zábradlí, Divadlo Na Jezerce, ABC, Rokoko.

LENKA VLASÁKOVÁ A DEMI MOORE

Známá je ovšem i z filmových rolí, poprvé si zahrála v osmnácti letech ve filmu Houpačka. Z dalších snímků, v nichž Lenka Vlasáková vystupovala, připomeňme například Paralelní světy, Prima sezóna, Útěk do Budína, Jak básníci neztrácejí naději, O rodičích a dětech, U mě dobrý, Vrásky z lásky, Kawasakiho růže či Ženy v pokušení.

Za hlavní roli ve filmu Lea dostala Lenka Vlasáková Českého lva 1997. Jako divácky velmi oblíbenou ji režiséři rádi obsazují i do televizních seriálů (např. Hraběnky, Rodinka nebo Cesty domů). Nominaci na Českého lva 2017 získla za ztvárnění ústřední postavy v dramatu Nikdy nejsme sami.

O LENCE VLASÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Lenka Vlasáková se provdala za o šest let mladšího herce Jana Dolanského, s nímž má tři děti: Maxe, Amélii a Johana Antonína. Z předchozího manželství s výtvarníkem Egonem Tobiášem si přivedla ještě dceru Sofii.

 

Články o celebritě

Vlasáková se vyfikla a vyrazila na premiéru: Dolanskému spadla brada! Vlasáková se vyfikla a vyrazila na premiéru: Dolanskému spadla brada! Nechala si poradit od stylisty, a tak byla Lenka Vlasáková (51) na premiéře filmu Matka v trapu za n... číst článek
Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Jedna z hlavních hrdinek nové komedie Matka v trapu Lenka Vlasáková (51) si nechala poradit od zkuše... číst článek
Drsné svědectví syna Vlasákové a Dolanského: To byla velká rána! Drsné svědectví syna Vlasákové a Dolanského: To byla velká rána! Herečka Lenka Vlasáková (51) vychovává se svým manželem Janem Dolanským (45) celkem 4 děti a rozhodl... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Matěj  Hádek
Matěj Hádek
zobrazit profil Tomáš Vorel ml.
Tomáš Vorel ml.
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Bella Ramsey
Bella Ramsey
zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Ladislav Mrkvička
Ladislav Mrkvička
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Roman Luknár
Roman Luknár