Martin Sitta

Martin Sitta

Datum narození: 18. 11. 1968
Místo narození: Jičín
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herec Martin Sitta, který je hojně obsazován do vedlejších či epizodních rolí, se v dobách nedostatku příležitostí živil třeba jako klempíř nebo myl okna.

Ve čtrnácti letech se Martin Sitta stal členem country kapely Trapas, v níž hrál na mandolínu. Po absolvování herectví na pražské DAMU nastoupil do prvního angažmá v Činoherním studiu Ústí nad Labem. V pražském Činoherním klubu účinkoval v letech 1995 až 1999, dále také v Divadelním spolku Kašpar a souboru CD 94.

V letech 2002 až 2008 byl Martin Sitta členem hereckého souboru Švandova divadla. Posléze se stalo jeho domovskou scénou Divadlo Na Jezerce. Zde jej diváci mohli vidět v představeních Už je tady zas, Poslední aristokratka, Generálka, Práskni do bot, Charleyova teta, Dědicové, Musíme si pomáhat, Darda či Mandragora.

MARTIN SITTA - ZAHRÁL SI DEVIANTA

Před filmovou kamerou Martin Sitta debutoval v dramatu Vladimíra Michálka Zapomenuté světlo (1996) natočeném podle knižní předlohy Jakuba Demla, v němž ústřední postavy ztvárnili Bolek Polívka, Veronika Žilková, Petr Kavan a Jiří Pecha. Dále hrál ve filmech Babí léto, Anděl Exit, Je třeba zabít Sekala, Tmavomodrý svět, Účastníci zájezdu, Václav, Bobule, Něžné vlny, Hořící keř či 8 hlav šílenství.

Podobně jako ve filmech, tak i v seriálech Martin Sitta ztvárnil většinou vedlejší, i když často výrazné postavy. Objevil se mj. v seriálech Vyprávěj, PanMáma, Cirkus Bukowsky, Škoda lásky, První republika, Vinaři, Manon, Pustina či Četníci z Luhačovic.

Ne vždy se Martinu Sittovi nabídky jen hrnuly, takže se musel nějakou dobu živit i „rukama“. Dělal např. výškové práce, myl okna, byl zaměstnán v truhlárně či jako klempíř.

Martin Sitta je podruhé ženatý. Z prvního manželství má syna Martina, z druhého dcery Elišku a Anežku.

 

Další Herci

zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan
zobrazit profil Philippine Leroy-Beaulieu
Philippine Leroy-Beaulieu
zobrazit profil Kateřina Lojdová
Kateřina Lojdová
zobrazit profil Dermot Crowley
Dermot Crowley
zobrazit profil Soňa Valentová
Soňa Valentová
zobrazit profil Ray Stevenson
Ray Stevenson
zobrazit profil René Přibil
René Přibil