Michael Sheen

Datum narození: 5. 2. 1969
Místo narození: Newport, Velká Británie
Výška: 178 cm
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Michael Sheen se proslavil rolí Tonyho Blaira v životopisném dramatu Královna, za niž byl nominován na cenu BAFTA.

Začínal na divadelních prknech. Michael Sheen hrál v řadě seriálů, např. Mystérium sexu nebo Inscenace. V obou ztvárnil klíčovou postavu.

Mezi nejvýznamnější filmové role Michaela Sheena patří Tony Blair v dramatu Královna, David Frost ve filmu Frost/Nixon a Lucian v sérii akčních hororových snímků Underworld.

Jednu z hlavních rolí, anděla Azirafala, Michael Sheen ztvárnil po boku démona Crowleyho v podání Davida Tennanta ve fantasy komediálním seriálu Dobrá znamení (Good Omens), který se začal vysílat v roce 2019 a jeho 2. série měla premiéru v létě 2023.

Hlasem Michaela Sheena promlouvá řada postav v animované a kombinované tvorbě, třeba Bílý králík v pohádce Alenka v říší divů.

Po úspěších před kamerou se Michael Sheen nepřestal věnovat divadlu. Hrál v inscenacích pro Royal Shakespeare Company a National Theatre.

Během své kariéry byl Michael Sheen nominován na řadu ocenění, včetně tří cen BAFTA a Zlatého glóbu. V roce 2017 obdržel Řád britského impéria za zásluhy o dramatické umění

Michael Sheen je také politickým aktivistou. Vyjadřuje se k otázkám změn klimatu či sociální spravedlnosti.

V letech 1995 až 2003 Michael Sheen žil s herečkou Kate Beckinsale, s níž má dceru Lily Mo. Roku 2019 se jeho partnerkou stala herečka Anna Lundberg, která mu porodila dceru Lyru.

 

Další Herci

zobrazit profil Jitka Schneiderová
Jitka Schneiderová
zobrazit profil Harry Treadaway
Harry Treadaway
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Barbora Lukešová
Barbora Lukešová
zobrazit profil Pavla Drtinová
Pavla Drtinová
zobrazit profil Alicia Vikander
Alicia Vikander
zobrazit profil Kevin  Costner
Kevin Costner