Charlize Theron

Datum narození: 7. 8. 1975
Místo narození: Benoni, JAR
Profese: herečka, producentka, modelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Charlize Theron je držitelkou Oscara a Zlatého glóbu za ztvárnění hlavní role v životopisném dramatu Zrůda. Na obě ceny byla nominována opakovaně.

Nepochází z Ameriky, jak si mnozí myslí, nýbrž z Jihoafrické republiky. Charlize Theron tam vyrůstala na malé farmě ve městě Benoni.

V životě to Charlize Theron neměla jednoduché. Otec byl alkoholik a často bil její matku. Ta se mu jednoho dne vzepřela a v sebeobraně ho zabila. Dcera toho byla svědkem.

V šesti letech začala Charlize Theron chodit na kurzy baletu a nutno říci, že byla vynikající. Ve svých 16 letech začala koketovat i s modelingem. Jezdila na přehlídky do Milána nebo New Yorku. Právě v New Yorku se při jednom focení rozhodla zůstat a opět se věnovat baletu. Začala tedy navštěvovat Joffrey School. Dráhu baletky jí ale překazilo zranění kotníku.

Byla objevena čistou náhodou, když ztropila scénu v bance, kde jí nechtěli proplatit šek, jelikož u nich neměla veden účet. Zde si jí všiml a oslovil castingový manažer a nabídnul jí její první roli.

Zahrála si ve filmech Drsný a drsnější, Ďáblův advokát, Pravidla moštárny nebo Loupež po italsku. Přelom v její kariéře nastal s biografickým snímkem Zrůda, kde ztvárnila homosexuální prostitutku, která vraždí muže. Charlize Tgeron kvůli tomu musela přibrat patnáct kilo. Za tuto roli obdržela Oscara i Zlatý glóbus.

Pak následovaly filmy jako Hancock s Willem Smithem nebo Cesta s Viggem Mortensenem. Dále si Charlize Tgeron zahrála ve filmech Šílený Max: Zběsilá cesta (2015), Atomic Blonde (2017),  Šokující odhalení (2019) či v několika dílech thrilleru Rychle a zběsile.

Na Oscara i Zlatý glóbus byla Charlize Tgeron nominována opakovaně, mj. za hlavní roli v životopisném dramatu Šokující odhalení.

Mezi bývalé partnery Charlize Tgeron patřil např. George Clooney. Od prosince 2013 tvořila pár se Seanem Pennem. V prosinci 2014 dvojice oznámila zasnoubení, ovšem v červnu následujícího roku vztah herečka ukončila.

Charlize Tgeron má dvě adoptované děti. Syna Jacksona si osvojila v březnu 2012 a dceru Augustu v červenci 2015.

 

Články o celebritě

Drsný Seveřan se stal otcem: Alexander Skarsgård utajil těhotenství i porod partnerky s českými kořeny! Drsný Seveřan se stal otcem: Alexander Skarsgård utajil těhotenství i porod partnerky s českými kořeny! Herec Alexander Skarsgård (46), jenž údajně patří mezi nejkrásnější muže Švédska, je pořádný tajnůst... číst článek
Kvůli roli cokoliv! Tihle herci se proměnili k nepoznání Kvůli roli cokoliv! Tihle herci se proměnili k nepoznání Možná si říkáte, že herectví spočívá v tom, že se herci naučí scénář a postaví se před kameru. Pravd... číst článek
Hvězdy na Super Bowlu: Harry bez Meghan, ale s princeznou! Hvězdy na Super Bowlu: Harry bez Meghan, ale s princeznou! Finále americké NFL je jednou z největších sportovních událostí roku a takovou příležitost si nenech... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tereza Hofová
Tereza Hofová
zobrazit profil Cynthia Nixon
Cynthia Nixon
zobrazit profil Sabina Remundová
Sabina Remundová
zobrazit profil Robin Ferro
Robin Ferro
zobrazit profil Jaroslava Obermaierová
Jaroslava Obermaierová
zobrazit profil Kristína Greppelová
Kristína Greppelová
zobrazit profil Jan Maršál
Jan Maršál
zobrazit profil Valérie Zawadská
Valérie Zawadská