Zachary Levi

Datum narození: 29. 9. 1980
Místo narození: Lake Charles, Louisiana, USA
Profese: herec, komik, zpěvák
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zachary Levi, rozený Zachary Levi Pugh, se proslavil díky seriálům Less than Perfect jako Kipp Steadman, a Chuck, kde ztvárnil Chucka Bartowskiho.

Svou hereckou kariéru Zachary Levi zahájil na jevištích v regionálních divadlech po celých Spojených státech. Později byl nominován na několik cen, včetně ceny Tony za výkon v broadwayském muzikálu She Loves Me.

Před kamerou se Zachary Levi proslavil rolemi Kippa Steadmana v komediálním seriálu Less than Perfect a prodavače Chucka Bartowskiho v akčním seriálu Chuck. Jednu z ústředních postav ztvárnil také ve sci-fi seriálu Heroes Reborn (Hrdinové: Znovuzrození).

Velký úspěch Zacharymu Levimu přinesla postava superhrdiny Shazama v akčním fantasy sci-fi Sazam! z roku 2019 a jeho pokračování Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Hněv bohů) z roku 2022.

Zachary Levi si zahrál v řadě dalších filmů. Jmenujme např. Thor: Temný svět, Tangled, Alvin a Chipmunkové nebo Office Uprising.

Kromě herectví se Zachary Levi věnuje namlouvání animovaných pořadů, např. seriálů Jurský svět: Indominus na útěku či Na vlásku, a také zpěvu. Vydal několik singlů a alb. Je vyhlášený svou láskou k videohrám, komiksům a science fiction.

Jako aktivní filantrop Zachary Levi podporuje různé akce, jako je Operace úsměv a charita: voda.

V letech 2014 až 2015 byla manželkou Zacharyho Leviho herečka Missy Peregrym.
 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jaroslav Švach
Jaroslav Švach
zobrazit profil Romana Pavelková
Romana Pavelková
zobrazit profil Simona Luftová
Simona Luftová
zobrazit profil Josef Středula
Josef Středula
zobrazit profil Tomáš Zástěra
Tomáš Zástěra
zobrazit profil Jaroslav Hutka
Jaroslav Hutka
zobrazit profil Lenka Hrůzová
Lenka Hrůzová
zobrazit profil Eva Burešová
Eva Burešová