Lucy Liu

Datum narození: 2. 12. 1968
Místo narození: Queens, New York, USA
Výška: 160 cm
Profese: herečka, modelka, příležitostná režisérka, producentka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Lucy Liu, herečka a modelka čínského původu, se proslavila rolemi v seriálu McBealová, dále pak ve filmech Charlieho andílci a Kill Bill.

Jako dcera imigrantů Luci Liu, celým jménem Lucy Alexis Liu, do pěti let mluvila pouze čínsky. Studovala na University of Michigan at Ann Arbor obor asijských jazyků a kultur. První roli ztvárnila v 21 letech, a to ve školní hře Alenka v říši divů. Poté se rozhodla pro kariéru herečky a odstěhovala se Los Angeles.

LUCY LIU PŘIŠLA O DÍTĚ

Když se Luci Liu snažila prorazit v herecké branži, pracovala jako sekretářka, servírka, hosteska a instruktorka aerobiku. Castingy, na něž pravidelně docházela, jí nejprve vynesly malé úlohy mj. v seriálech Beverly Hills 902 10, Pohotovosti či Aktech X.

Na filmovém plátně se hollywoodská hvězda Lucy Liu poprvé objevila jako jedna z bývalých přítelkyň v romanci s Tomem Cruisem a Renée Zellweger Jerry Maguire (1996). Zlom v její kariéře přineslo ztvárnění právničky v úspěšném seriálu Ally McBeal.

Poté Lucy Liu dostala jednu hlavních rolí - společně s Cameron Diaz a Drew Barrymore - v Charlieho andílcích (2000) a jeho pokračováních. Svou lásku k bojovým uměním, jako je kick-box, kung-fu i v boji s nožem a tyčí Kali-Eskrima-Silat, uplatnila v roli vražedkyně O-Ren Ishii v hitu Quentina Tarantina Kill Bill.

Roli zlověstné bohyně Kalypso si Lucy Liu střihla ve filmu Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Hněv bohů), což je pokračování úspěšného sci-fi Shazam!

Kromě hraných filmů si Lucy Liu též občas odskočí do těch animovaných. Svůj hlas propůjčila třeba zmiji v oblíbeném bijáku Kug Fu Panda a jeho dalších dílech. Objevila se v řadě dokumentárních snímků a televizních pořadů.

Uspěla i jako příležitostná režisérka a producentka. Lucy Liu se také věnuje výtvarnému umění. Vystavuje v galeriích po celém světě.

O LUCY LIU ČTĚTE ZDE>>

Kromě bojových umění Lucy Liu ráda lyžuje, leze po horách, jezdí na koni, hraje na akordeon a fotí. Spodní část jejích zad zdobí vytetovaný tygr.

Jedna z nejznámějších amerických Asiatek Lucy Liu má syna Rockwella Lloyda.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Vejmělková
Eva Vejmělková
zobrazit profil Ondřej Brousek
Ondřej Brousek
zobrazit profil Marta Dancingerová
Marta Dancingerová
zobrazit profil Jitka Molavcová
Jitka Molavcová
zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina