Jason Momoa

Datum narození: 1. 8. 1979
Místo narození: Honolulu, Havaj, USA
Výška: 193 cm
Profese: herec, model, režisér, producent
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jason Momoa, celým jménem Joseph Jason Namakaeha Momoa, se proslavil jako Aqumann a díky rolím v seriálech Hra o trůny, Hvězdná brána: Atlantida, Rudá cesta či See.

V showbyznysu začínal jako model. Televizní diváky Jason Momoa upoutal rolemi khala Droga v populárním seriálu Hra o trůny, která mu pomohla prosadit se jako vycházející hvězda. Dále pak mj. postavami Ronona Dexe v seriálu Hvězd upoutalná brána: Atlantida nebo Jasona Ioaneho z Pobřežní hlídky.

JASON MOMOA SRAZIL MOTORKÁŘE

Dále se Jason Momoa proslavil jako superhrdina Aquaman v rámci DC Extended Universe, kde debutoval ve filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016). Zahrál si hlavní roli ve snímku Aquaman (2018). V pokračováních thrilleru Rychle a zběsile ztvárnil Danteho Reyese.

Díky své fyzické zdatnosti a impozantní postavě se Jason Momoa stal oblíbenou volbou pro role v akčních a fantasy filmech, jako jsou Barbar Conan (2011) či Duna (2021). Kromě akčně zaměřených snímků předvedl svůj herecký rozsah mj. v dramatickém seriálu Rudá cesta či ve fantasy Flash (2023).

Klíčové postavy Jason Momoa ztvárnil např. v seriálech Frontier: V kůži nepřítele nebo See. Kromě hraní se věnuje režii a produkci svých vlastních projektů, včetně filmu Cesta do Palomy (2014).

O JASONU MOMOOVI ČTĚTE ZDE>>

Jason Momoa má havajské, německé, irské a indiánské předky. Pochází z umělecké rodiny, a to coby jediný potomek fotografky Coni Momoa a malíře Josepha Momoi.

Otec dvou dětí Jason Momoa byl v letech 2017 až 2022 manželem herečky Lisy Bonet.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Svojtka
Petr Svojtka
zobrazit profil Ester Geislerová
Ester Geislerová
zobrazit profil Jiří Krampol
Jiří Krampol
zobrazit profil Martin Pechlát
Martin Pechlát
zobrazit profil Renée Zellweger
Renée Zellweger
zobrazit profil Jana Kovalčiková
Jana Kovalčiková
zobrazit profil Milena Steinmasslová
Milena Steinmasslová