Filip Tomsa

Datum narození: 20. 4. 1984
Místo narození: Mladá Boleslav
Výška: 183 cm
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herec Filip Tomsa si sympatie diváků získal jak v Ordinaci v růžové zahradě, tak v krimiseriálu Policie Modrava. Na filmovém plátně se předvedl již v několika hlavních rolích.

Na televizní obrazovce se poprvé objevil v sérii Hynka Bočana Zdivočelá země (1997). Pak následovaly další seriály: 3+1 s Miroslavem Donutilem, Ordinace v růžové zahradě, Příkopy, Soukromé pasti, Cukrárna či Policie Modrava, kde si zahrál sympatického kriminalistu Kamila po boku kolegů vyšetřovatelů v podání krásné Soni Norisové a charizmatického Jaroslava Satoranského. První hlavní roli dostal v romantickém krátkometrážním filmovém snímku Adam a Eva (2001), kde další postavy ztvárnili Pavel Kříž, Jan Kraus, Jana Krausová a Chantal Poullain. Zahrál si v muzikálu Daniela Landy Kvaska. Na filmovém plátně dostal hlavní roli v komedii Veni, vidi, vici, kde si stejně jako v Ordinaci v růžové zahradě zahrál se Sandrou Novákovou. Ve filmech Listopad a Taxi 121 též ztvárnil hlavní postavy.

FILIP TOMSA A JEHO EVY

Pochází z Bezna, ale narodil se v Mladé Boleslavi. Studoval na konzervatoři v Praze hudebně dramatický obor. Již během školy si zahrál na scéně Národního divadla ve Smrti Hippodamie a v divadle Kolowrat v inscenaci Ruce Venušiny. Hostoval také v Černém divadle Jiřího Srnce v představení Petr Pan. Dva roky byl v angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi, kde hrál hlavní roli ve hře Marius a Fanny od Marcela Pagnola a menší role v inscenacích Tartuffe, Peer Gynt a Příběh koně. V roce 2007 se stal stálým členem uměleckého souboru Vinohradského divadla v Praze. Tam dostal role v přestaveních Richard II., Na flámu, Věc Makropulos, Mumraj, Caesar či Adina v režii Martina Stropnického.

S o pár let starší manželkou Evou má dceru Rozálii. S láskou pečuje o svou rodinu i o postiženou sestru. Jeho koníčkem je létání a jízda na motorce.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka
zobrazit profil Kateřina  Janečková
Kateřina Janečková
zobrazit profil Eva Vidlařová
Eva Vidlařová
zobrazit profil Julius Neumann
Julius Neumann
zobrazit profil Jeanette Rosenbergová
Jeanette Rosenbergová
zobrazit profil Jan Hraběta
Jan Hraběta
zobrazit profil Katarína Šafaříková
Katarína Šafaříková
zobrazit profil Johana Matoušková
Johana Matoušková