Abby Elliott

Abby Elliott

Datum narození: 16. 6. 1987
Místo narození: New York, USA
Profese: herečka, komička, impresionistka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Abby Elliott se stala hvězdou komediálně-dramatického televizní seriálu Medvěd (The Bear), v němž dostala jednu z hlavních rolí.

Svou komediální kariéru Abby Elliott začala v Upright Citizens Brigade Theatre v New Yorku. V letech 2008 až 2012 byla členkou hereckého souboru Saturday Night Live.

Na filmovém plátně Abby Elliott debutovala v roce 2011 ve dvou snímcích, a to v romantické komedii Hlavně nezávazně (No Strings Attached) a v komedii High Road.

Dále Abby Elliott hrála mj. ve filmech Life Partners (2014), Better Off Single (2016), Clara's Ghost (2018), Dvanáct do tuctu (Cheaper by the Dozen) z roku 2022.

Objevila se v sitcomu How I Met Your Mother a v komediálních seriálech Inside Amy Schumer a Amyino plodné lůno. Abby Elliott se také věnuje dabingu animovaných seriálů, jako jsou King of the Hill a Adventure Time.

Uznání kritiky se Abby Elliott dostalo ztvárněním jedné z hlavních rolí, neochotné spolumajitelky restaurace Natalie „Sugar“ Berzatto, v americkém komediálně-dramatickém televizním seriálu Medvěd (The Bear), který vytvořil Christopher Storer. První série měla premiéru na Hulu 23. června 2022.

Abby Elliott je dcerou herce Chrise Elliotta a vnučkou komika Boba Elliotta.

V roce 2016 se Abby Elliott provdala za scenáristu Billa Kennedyho.

 

Další Herci

zobrazit profil Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
zobrazit profil Jitka Molavcová
Jitka Molavcová
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Jana Andresíková
Jana Andresíková
zobrazit profil Anife Vyskočilová
Anife Vyskočilová
zobrazit profil Monika Timková
Monika Timková