Liza Colón-Zayas

Liza Colón-Zayas

Datum narození: 15. 7. 1972
Místo narození: New York City, New York, USA
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Liza Colón-Zayas se nejvíce proslavila rolí kuchařky Tiny v americkém komediálně-dramatickém televizním seriálu Medvěd (The Bear).

Portorikánská herečka Liza Colón-Zayas, která se narodila v newyorském Bronxu, je známá díky své práci na divadelních prknech, v televizi a ve filmu.

Vystudovala herectví na Tisch School of the Arts na New York University. Liza Colón-Zayas hrála v mnoha divadelních představeních, mj. v inscenacích Between Riverside and Crazy a Second Stage Theater.

Objevila se v několika televizních seriálech, jako je Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti a The Purge. V seriálu stanice Showtime Ray Donovan si Liza Colón-Zayas zahrála epizodní roli Lourdes Delgado, v minisérii HBO The Undoing ztvárnila postavu Loretty Stowe.

Na filmovém plátně Liza Colón-Zayas debutovala v roce 1995 v krimi dramatu The Keeper. Dále hrála např. ve filmech Goodbye Baby, The Place Beyond the Pines, When They See Us, Breaking Brooklyn nebo Allswell.

Za své výkony byla Liza Colón-Zayas nominována na několik cen, včetně Drama Desk Award. Angažuje se ve společnosti LAByrinth Theater Company, multikulturní divadelní organizaci v New Yorku.

Asi nejvíce se Liza Colón-Zayas proslavila rolí Tiny, jízlivé a tvrdohlavé, ale zkušené kuchařky, v americkém komediálně-dramatickém televizním seriálu Medvěd (The Bear). Ten vytvořil Christopher Storer. První série měla premiéru na Hulu 23. června 2022.

V roce 1998 se manželem Lizy Colón stal herec David Zayas.

 

Další Herci

zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda
zobrazit profil Martin Finger
Martin Finger
zobrazit profil Ondřej Kraus
Ondřej Kraus
zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Diana Lee Inosanto
Diana Lee Inosanto
zobrazit profil Uršula Kluková
Uršula Kluková
zobrazit profil Růžena Merunková
Růžena Merunková
zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková