Ebon Moss-Bachrach

Ebon Moss-Bachrach

Datum narození: 19. 3. 1977
Místo narození: Amherst, Massachusetts, USA
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Ebon Moss-Bachrach byl v roce 2023 nominován za roli Richieho v komediálně-dramatickém seriálu Medvěd (The Bear) na Independent Spirit Awards.

Studoval divadelní vědu na Kolumbijské univerzitě v New Yorku. Svou kariéru tudíž Ebon Moss-Bachrach nastartoval na prknech, která znamenají svět.

Proslavil se postavou Davida Liebermana, alias Micro, v seriálu společnosti Netflix The Punisher. Ebon Moss-Bachrach se objevil ve filmech, mj. Dům u jezera, Nikdy nebudeme mít Paříž nebo The Believer. Úspěch slavil v seriálu HBO Girls, kde hrál Desiho Harperina.

Kromě herectví se Ebon Moss-Bachrach věnuje i hudbě, kterou vydává pod jménem Whisper Doll. Hrál také v několika divadelních představeních, např. ve Skleněném zvěřinci a Višňovém sadu.

Za roli manažera restaurace Richarda „Richieho“ Jerimovicha v americké komediálně-dramatickém televizním seriálu Medvěd (The Bear), který vytvořil Christopher Storer, byl Ebon Moss-Bachrach v roce 2023 nominován na Independent Spirit Awards v kategorii Nejlepší vedlejší herecký výkon v seriálu. Jeho první série měla premiéru na Hulu 23. června 2022.

Manželkou Ebona Mosse-Bachracha je americká fotografka a umělkyně ukrajinského původu Yelena Yemchuk.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Matonoha
Tomáš Matonoha
zobrazit profil Barbora Mudrová
Barbora Mudrová
zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová
zobrazit profil Barbara Ronchi
Barbara Ronchi
zobrazit profil Zdena Hadrbolcová
Zdena Hadrbolcová
zobrazit profil Veronika Senciová
Veronika Senciová
zobrazit profil Jiří Bartoška
Jiří Bartoška
zobrazit profil Petra Molnárová
Petra Molnárová