Barbara Ronchi

Barbara Ronchi

Datum narození: 22. 6. 1982
Místo narození: Řím, Itálie
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Barbara Ronchi byla v roce 2022 nominována na Českého lva za ztvárnění hlavní role v životopisném dramatu režiséra a scenáristy Petra Václava Il Boemo.

Po studiu historických a archeologických věd na univerzitě La Sapienza v rodném Římě se Barbara Ronchi přihlásila na Národní akademii dramatických umění, kterou absolvovala roku 2009. Hned poté začala slavit úspěchy na divadelních prknech.

Ronchi dostala cenu v Cannes

Na filmovém plátně Barbara Ronchi debutovala v roce 2010 v komedii Città invisibile, La. Dále si zahrála v dramatu Miele (2013).

První úspěch přišel roku 2016 se snímkem Make beautiful dreams, natočeným podle stejnojmenného autobiografického románu Massima Gramelliniho. Jím byl slavnostně zahájen filmový festivalu v Cannes 2016. Barbara Ronchi na něm dostala cenu za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

Barbora Ronchi bodovala v Berlíně

Následně si Barbara Ronchi zahrála v snímcích The Lying Down (2017), I am not an assassin (2019), Tomorrow is another day (2019), Tornare (2019) či Sole (2019). Hlavní postavu ztvárnila v dramatu Padrenostro (2020), s níž zabodovala na festivalu v Berlíně.

V roce 2022 byla Barbara Ronchi nominována na Českého lva v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, již ztvárnila v životopisném historickém velkofilmu režiséra a scenáristy Petra Václava Il Boemo, Ten je inspirován skutečným příběhem Josefa Myslivečka, jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů 2. poloviny 18. století.

 

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Brousek
Ondřej Brousek
zobrazit profil Natalia Portman
Natalia Portman
zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková
zobrazit profil Marek Šimon
Marek Šimon
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková
zobrazit profil Rudolf Hrušínský nejml.
Rudolf Hrušínský nejml.
zobrazit profil Vlasta Burian
Vlasta Burian
zobrazit profil Sofie  Karochová Filippi
Sofie Karochová Filippi