Martina Babišová

Datum narození: 30. 5. 1993
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Martina Babišová se do povědomí široké divácké obce dostala několika rolemi v oblíbených seriálech, jako jsou Ordinace v růžové zahradě nebo Ulice. Oceněna byla za výkon ve filmu Visitor.

V roce 2018 Martina Babišová absolvovala hereckou akademii Bow Street Academy of Screen Acting v Dublinu, a to pod vedením Gerryho Grennella, který má na své kontě průpravu hvězd, jako jsou mj. Natalie Portman a Johnny Depp.

Na filmovém plátně se Martina Babišová poprvé objevila v irské komedii A taky jsi hnusnej (2015). V Irsku hrála v seriálu Fair City, dále pak např. v krátkometrážních filmech The Customer Is Always Wrong (2017), Maeve and the Moon (2018) nebo Borderline (2019).

MARTINA BABIŠOVÁ MÁ PROBLÉMY S PŘÍJMENÍM

Ocenění se Martině Babišové dostalo za ztvárnění mladé ženy ve studentském filmu Visitor (2020). Na Toronto Film Channel Fes a na Best Actor Award v New Yorku obdržela ceny za nejlepší ženský herecký výkon. Nominována na ni byla i na Indie Short Fest v Hollywoodu.

Babišová si zahrála dceru Langmajera

V Česku Martina Babišová debutovala v roce 2020 v komediích Štěstí je krásná věc a Muži mají zaječí uši. Jednu z hlavních rolí dostala v dramatu Minuta věčnosti (2021), kde ztvárňuje nemocnou dcerou špičkového kardiologa v podání Jiřího Langmajera.

Martina Babišová má za sebou řadu menších úloh v seriálech, jako jsou např. Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2, Modrý kód, Dáma a král, Specialisté nebo Slunečná. Prostitutku si zahrála v historické krimi sérii režiséra Jaroslava Brabce Zločiny Velké Prahy.

O MARTINĚ BABIŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Martiny Babišové patří freestyle snowboarding, historický šerm, jízda na koni, hra na bicí a zpěv. Je držitelkou certifikátu v neozbrojeném kaskadérství.

V létě 2022 začala Martina Babišová randit s hercem Kryštofem Bartošem.

 

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Marla Maples
Marla Maples
zobrazit profil Ilona Svobodová
Ilona Svobodová
zobrazit profil Karel Heřmánek ml.
Karel Heřmánek ml.
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Kateřina Winterová
Kateřina Winterová
zobrazit profil Martin Pechlát
Martin Pechlát