Vojtěch Dyk

Datum narození: 23. 7. 1985
Místo narození: Praha
Výška: 196 cm
Profese: herec, zpěvák, dabér, komik, moderátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Vojtěch Dyk je všestranně nadaný umělec, herec, dabér, zpěvák a komik, který má za sebou řadu projektů. Jeho manželkou se stala herečka Tatiana Vilhelmová.

Vystudoval gymnázium a DAMU. Prvotní herecké zkušenosti Vojtěch Dyk získal v divadle Radar, ještě před studiem na DAMU, a to mu zajistilo komparzní a epizodní role v seriálech i filmech. Na televizní obrazovce se zviditelnil účinkováním v seriálu Letiště. Poté začly přicházet i filmové role.

VOJTĚCH DYK SE MĚL JMENOVAT PYTLÍK

Vojtěch Dyk zpíval s kapelou Nightwork

S popularitou zvládl Vojtěch Dyk mimořádně úspěšně naložit. Svou slávu dokázal postupně rozvíjet a nasměrovat do různých odvětví showbyznysu, kde své síly rovnoměrně rozložil. Velkou zásluhu na jeho úspěchu má hravost, kterou vkládá do všech svých počinů. Jako dokonalý příklad může posloužit kapela Nightwork.

V kapele Nightwork Vojtěch Dyk vystupoval s Jakubem Prachařem, Janem Maxiánem a Františkem Soukupem. Kapela spojila hudbu s divadlem a zálibou jejích členů v recesi a patosu. Skupina se věnuovala zajímavým projektům, jako byl např. battle kapel, který proběhl v Lucerně, kde kapela vyzvala Davida Kollera z Lucie.

Dyk dostal Cenu Thálie

Mezi největší hity skupiny Vojtěcha Dyka a jeho kolegů patří mj. Čekám na signál, Globální oteplování či Tepláky, který na Andělech 2010 muzikantům vynesl titul nejlepší kapela, videoklip a též album roku. V letech 2009 až 2012 Nightworci bodovali na Zlatém slavíkovi; nejprve jako skokani roku, dále pak jako třetí a dvakrát druhá skupina Česka. Kapela se rozpadla roku 2013.

Jako herec se Vojtěch Dyk předvedl na řadě divadelních scén, v televizi v inscenacích i seriálech a na stříbrném plátně dostal role např. ve snímcích Ženy v pokušení, Signál, Tři bratři, Anděl Páně 2, Důvěrný nepřítel či Den štěstí.

V Českém slavíkovi 2022 byl Dyk druhý

V roce 2019 Vojtěch Dyk získal Cenu Thálie v kategorii muzikál za roli Sherlocka Holmese. V roce 2022 se v anketě Český slavík umístil na druhém místě.

Téhož roku byl Vojtěch Dyk nominován na svého prvního Českého lva a Cenu české filmové kritiky za ztvárnění hlavní role v historickém snímku Il Boemo (2022).

O VOJTĚCHU DYKOVI ČTĚTE ZDE>>

Muzikant a herec Vojtěch Dyk je synem literárního vědce Radko Pytlíka a archivářky Věry Dykové. Společně s bratrancem, hudebníkem a producentem Viktorem Dykem, jsou potomky roku 1931 zesnulého významného českého básníka, prozaika, publicisty a politika Viktora Dyka.

Přítelkyní Vojtěcha Dyka se stala o sedm let starší herečka Tatiana Vilhelmová, která s ním roku 2012 otěhotněla a rozvedla se s manželem, producentem Pavlem Čechákem, s nímž má syny Františka a Cyrila. Hereckému páru se v květnu 2013 narodil syn Alois. Vojtěch Dyk a Tatiana Vilhelmová se vzali 1. května 2019

 

Další Herci

zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Růžena Merunková
Růžena Merunková
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Julia Roberts
Julia Roberts
zobrazit profil Vasil Fridrich
Vasil Fridrich
zobrazit profil Anette Nesvadbová
Anette Nesvadbová
zobrazit profil Saša Rašilov
Saša Rašilov