Kryštof Michal

Datum narození: 15. 2. 1974
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Hudebník Kryštof Michal, zpěvák, zakládající člen a frontman kapel Support Lesbiens a Portless, po dvaceti letech úspěšné práce přijal roli v muzikálu Rocky.

„Dvacet let jsem nabídky z muzikálového prostředí odmítal. Nikdy jsem se moc necítil jako muzikálový typ a byl jsem šťastný, že mám kapelu, které to šlape. Ale taková nabídka se odmítnout nedá, vždyť Rocky byla jedna z ikon našeho mladí! Možná na mě ta role celou dobu čekala,“ napsal na webu Kryštof Michal, zpěvák skupiny Portless, který se v mládí připravoval na kariéru vrcholového sportovce.

PORTLESS – DEBUTOVÝ VIDEOKLIP NAJDETE ZDE

Kapela Portlles vznikla v prosinci 2012, a to po rozpadu úspěšné skupiny Support Lesbiens ve složení Kryštof Michal – zpěv (ROZHOVOR O KAPELE ZDE), René Rypar - kytara, Zbyněk Raušer - bicí a Jan Daliba – basskytara. „Název kapely je slovní hříčka a možná i památka na minulost a je zároveň skryto v supPORT LESbiens. Současně významově odpovídá naší situaci, protože my jsme byli v tu chvíli bez přístavu. Pocit z posledních let byl takový, že nám někdo jako dobrý fór odvázal lana a my se probudili na širém moři,“ řekl Kryštof Michal. Skupina Portless navázala na úspěch Support Lesbiens. A to také co se týče muziky pro film a televizi. Sem patří i hudba a ústřední píseň k filmu Hodinový manžel nebo k seriálu režiséra Jana Hřebejka pro Českou televizi Pět mrtvých psů (skladba 5 Dead Dogs).

KRYŠTOF MICHAL – SOUD O SUPPORT LESBIENS

Po dvaceti letech, co Kryštof Michal působí na české hudební scéně, se roku 2016 rozhodl přijmout nabídku na roli v muzikálu o slavném boxerovi Rockym Balboa, jenž ve filmové podobě proslavil Sylvestera Stalloneho.

Zpěvák Kryštof Michal je ženatý; má syna Eliáše a dceru Elsu.

Ke koníčkům Kryštofa Michala patří golf.

O KRYŠTOFU MICHALOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Vladimír 518
Vladimír 518
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Václav Noid Bárta
Václav Noid Bárta
zobrazit profil Monika Absolonová
Monika Absolonová
zobrazit profil Chris Cornell
Chris Cornell
zobrazit profil Petr Kotvald
Petr Kotvald
zobrazit profil Karolína Chytilová
Karolína Chytilová