Jana Fabiánová

Jana Fabiánová

Datum narození: 11. 3. 1979
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, herečka, skladatelka, textařka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Linda Nemejovská, dcera Nadi Urbánkové, se přejmenovala na Janu Fabiánovou. Vyhrála pěveckou soutěž Rozjezdy pro hvězdy, vydala tři alba a odjela do Ameriky.

Jana Fabiánová studovala na Filozofické a Husitské teologické fakultě Karlovy univerzity. Do šoubyznysu se začala drát v roce 2002. Seznámila se s dýdžejem Neem a s kapelou Decline tvořila experimentální elektronickou hudbu. Absolutním vítězem Rozjezdů pro hvězdy se stala v roce 2003. Vydala úspěšné album Zamilovaná ničitelka. Hitem Nostalgie válcovala rádiové hitparády. Éter prozvučela i písněmi Přání nebo Fajčiari. Přinesly jí Českého Slavíka v kategorii Objev roku 2003. Poté upoutaly Janu Fabiánovou jazzové rytmy.

Záhy přišly nabídky z divadla. V Kalichu se předvedla v muzikálech Touha a Bílý Dalmatin. Semafor jí dal zelenou v dramatech Život je náhoda v obnošený vestě, Bludičky či Pension Rosamunda. V Národním si zahrála v Dobře placené procházce. Neminulo ji krom toho ani filmové plátno. Objevila se v kriminálním Boleru nebo v dramatu Obsluhoval jsem anglického krále.

V roce 2011 odjela Jana Fabiánová do Spojených států. V Las Vegas natočila film a zazářila i v menších televizních rolích. Zahrála si mimoto s alternativním pohybovým divadlem MiMoDa Jazzo Gruppa. V akční reality show Master of The Arts – Next Action Hero se probojovala do finálové desítky. Křivky předvedla v prestižní soutěži krásy Miss Asia USA 2012.

Dcera pětinásobné Slavice Nadi Urbánkové a překladatele a textaře Jana Nemejovského se nebojí ani módy. Sešila už několik kolekcí. Léta se krom toho věnuje tibetskému buddhismu. Pro svobodu Tibetu pořádá i koncerty.

Dva roky chodil s Janou Fabiánovou politik Tomáš Jarolím. Stejného trvání dosáhlo i její předchozí manželství, do kterého vstoupila ve dvaceti letech.

 

Články o celebritě

Sliby chyby: Z pocty Urbánkové (†83) se omlouvá jedna hvězda za druhou. Proč? Sliby chyby: Z pocty Urbánkové (†83) se omlouvá jedna hvězda za druhou. Proč? Na poslední chvíli se dceři populární zpěvačky Janě Fabiánové (45) začíná hroutit scénář večera. Úča... číst článek
Kamarádky Voborníková a Filipovská: ODMÍTLY POCTU NADĚ URBÁNKOVÉ! Kamarádky Voborníková a Filipovská: ODMÍTLY POCTU NADĚ URBÁNKOVÉ! Na poslední chvíli se dceři populární zpěvačky Janě Fabiánové (45) začíná hroutit scénář večera. Úča... číst článek
Soud s psychiatrem Cimickým: Detailní popisy, jak nutil ženy k sexu Soud s psychiatrem Cimickým: Detailní popisy, jak nutil ženy k sexu Ostře sledovaný soudní proces s Janem Cimickým (75) začal zostra. Psychiatr u Obvodního soudu pro Pr... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Jiří Macháček
Jiří Macháček
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Vlastimil Horváth
Vlastimil Horváth
zobrazit profil Ondřej Hejma
Ondřej Hejma
zobrazit profil Sascha Schmitz
Sascha Schmitz
zobrazit profil  Annabelle (Anna Žitníková)
Annabelle (Anna Žitníková)
zobrazit profil Kateřina Kněžíková
Kateřina Kněžíková