Rapper Řezník (Martin Pohl)

Datum narození: 1. 10. 1986
Místo narození: Rumburk
Profese: rapper
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Martin Pohl alias Řezník je kontroverzní undergroundový horrorcorový rapper. Za jedno ze svých děl už dokonce stanul před soudem, který jej ale zprostil obžaloby.

Jako rapper vystupuje Řezník zásadně v masce. Proto mnoho lidí dlouho neznalo jeho pravou identitu. Ve skutečnosti se jmenuje Martin Pohl a mimo hudby se věnuje také režii. Na facebooku jsou pak známé jeho Martyho frky, otevřel si i stejnojmenný bar.

Řezníkovi tvorba přináší i problémy

Nejkontroverznější je ale Řezník právě v hudbě. Proslul jako jeden z mála horrorcorových rapperů, v jejichž textech nechybí násilí, drogy či alkohol. Tento styl si ale i přes svou tvrdost našel už mnoho oddaných fanoušků. S dalším rapperem De Sadem mají kapelu Sodoma Gomora, která je mezi fanoušky velmi populární.

Se svými díly měl Řezník již několikrát problémy. Za svoji písničku a klip Konečný řešení, kde rapuje o tom, že chce zabít a odstranit všechny bezdomovce, byl dokonce souzen. Trestní oznámení na něj podala známá advokátka Klára Samková. Soud ovšem nakonec uznal, že jde pouze o druh umění a Řezník svá slova nemyslí vážně. Vyhrála svoboda slova.

Řezník bodoval u fanoušků

Jedna z nejzajímavějších kauz se odehrála v anketě Český slavík, kde právě Řezník vyhrál internetové hlasování fanoušků. Organizátoři si až poté všimli, co je Řezník zač a vyřadili ho. Místo něj zvítězil jiný rapper, Johny Machette. Oficiální vyjádření ovšem přišlo až na nátlak fanoušků i samotného rappera o týden později.

Řezníka organizátoři vyloučili za jeho násilné texty. Podcenili ale reakci fanoušků, kteří se za rappera vydatně postavili. A nezůstalo u toho. Kvůli potírání svobody slova se zlobili i známí zpěváci a na protest vrátili získaného Slavíka Matěj Ruppert, Tomáš Klus nebo Xindl X

V několika rozhovorech Řezník řekl, že jde pouze o styl rapu, který ho naplňuje a má po světě velké množství fanoušků. On sám jinak násilí i tvrdé drogy odsuzuje, naopak se na ně snaží svými texty upozornit veřejnost. Jeho díla ovšem zůstala i nadále kontroverzní.

Ve svém hitu Řezník napadl Mattoni

Řezník se nesmířil s vyřazením ze soutěže a vydal album Bateman (2014), na kterém je i píseň Pořád jenom hate. Tam se opřel do hlavního sponzora soutěže Český slavík Mattoni. O rok později spatřil světlo světa i klip Pořád jenom hate 2, který otevřeně Mattoni napadá. Firma Řezníka vyzvala, aby video stáhl z internetu.

V Českém slavíkovi 2021 Řezník zvítězil v kategorii Hip Hop & Rap.

 

Články o celebritě

Souboj Řezníka a Bagárové končí u policie! Výhrůžky od rapperových fanoušků Souboj Řezníka a Bagárové končí u policie! Výhrůžky od rapperových fanoušků Ostrá výměna názorů Řezníka (35) a Moniky Bagárové (27) na Slavících nabírá na obrátkách. Poté, co d... číst článek
Bývalá hvězda Novy o Slavících: Peklo, které nemá obdoby! Televize bere zpátečku Bývalá hvězda Novy o Slavících: Peklo, které nemá obdoby! Televize bere zpátečku Znovuobnovená anketa hudební popularity Český slavík nenechala mnoho přihlížejících chladnými. Umělc... číst článek
Zásadní okamžiky »resuscitovaného« Slavíka: Řada překvapení i dojatá Gottová! A také drsný humor Zásadní okamžiky »resuscitovaného« Slavíka: Řada překvapení i dojatá Gottová! A také drsný humor Český slavík se vrátil na české nebe... A byla to opět jízda, místy vskutku hodně divoká. Které mome... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Alžběta Bartošová
Alžběta Bartošová
zobrazit profil Hana Křížková
Hana Křížková
zobrazit profil Elvis Presley
Elvis Presley
zobrazit profil Robbie Williams
Robbie Williams
zobrazit profil Petr Sovič
Petr Sovič
zobrazit profil Patrícia Janečková
Patrícia Janečková