Michal Horák

Michal Horák

Datum narození: 21. 4. 1998
Místo narození: Hradec Králové
Profese: písničkář, textař, kytarista, klavírista, harmonikář
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Písničkář Michal Horák, kterého na Youtube proslavila píseň Hej teto!, se stal vítězem Českého slavíka 2021 v kategorii Objev roku.

Po Biskupském gymnáziu v HradciKrálové Michal Horák studoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Se skládáním textů začal již ve třinácti letech. Nástroji, které ovládá, jsou kytara, klavír, foukací harmonika nebo také heligonka po pradědovi.

Michal Horák vyhrával již jako teenager

V patnácti letech Michal Horák vyhrál 18. ročník pěvecké soutěže Czechtalent 2013. Porotu oslovil vlastními skladbami, s nimiž se několikrát předvedl třeba coby předskokan na turné Tomáše Kluse.

V roce 2013 zabodoval i v sedmém ročníku pěvecké soutěže Česko zpívá pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí ze Slovenska, Polska a Ruska. Michal Horák, který byl předskokanem též skupiny Chinaski, vyhrál. Diváky si získal nejen svými osobitými autorskými písničkami, ale i projevem.

Tetu Horákovi hrála Tomicová

V květnu 2018 Michala Horáka na YouTube proslavil klip k písni Hej teto! Příbuznou ztvárnila herečka Pavla Tomicová, policistu, který řešil smrt tetina křečka, písničkář Pokáč.

S kamarádem Pokáčem Michal Horák na podzim 2019 nazpíval svou písničku (text i hudba) Netušim, která se po krátké době dočkala víc než tří milionů zhlédnutí. Začátkem dubna 2020 vydal píseň Rande. Klip se dostal na desáté místo v YouTube trendech.

Po albu z roku 2019 Michalovo cédéčko vydal Michal Horák CD Michalbum (2021) a záhy mu Český slavík vynesl vítězství v kategorii Objev roku.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenka Hrůzová
Lenka Hrůzová
zobrazit profil Leonard Cohen
Leonard Cohen
zobrazit profil Rapper Řezník (Martin Pohl)
Rapper Řezník (Martin Pohl)
zobrazit profil Michal Straka
Michal Straka
zobrazit profil Tonya Graves
Tonya Graves
zobrazit profil David Kraus
David Kraus
zobrazit profil Eva Dvořáčková
Eva Dvořáčková
zobrazit profil Tomáš Klus
Tomáš Klus