Viktor Sheen

Viktor Sheen

Datum narození: 15. 8. 1993
Místo narození: Almaty, Kazachstán
Profese: rapper
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Viktor Sheen, vlastním jménem Viktor Dundych, získal v roce 2021 Českého slavíka v kategorii Nejstreamovanější česká skladba.

V hudební branži začal rapper Viktor Dundyč, který se prosadil pod pseudonymy Charles Sheen a později Viktor Sheen, působit v roce 2008. Hrál v kapelách Crap Crew, Da Staffers (DSTFRS) či Blakkwood.

Sheen upoutal hitem Kush s ní

Jeho debutovým projekt byl v roce 2010 mixtape Pod povrchem, následovaly mixtapy Sektor 5 a Winning, na kterém se objevil hit Kush s ní, díky němuž si Charles Sheen získal pozornost více posluchačů. V roce 2014 se podílel na Level Up EP.

Roku 2015 již pod přezdívkou Viktor Sheen společně s Rennem Dangem vytvořil album Projekt Asia. Název desky je odvozen od původu obou interpretů, Viktor Sheen má předky v Kazachstánu a Renne Dang ve Vietnamu. Kritikou i fanoušky bylo CD velmi dobře přijato, zejména titulní song Instantní čubky 2.

Viktor Sheen vyrazil na sólovou dráhu

Počátkem roku 2017 Viktor Sheen vyrazil na sólovou dráhu a vydal debutové CD Jungler, z nějž bodovaly zejména hity Vata, Tchibo a Nescafé. Album mělo velký úspěch a autora katapultovalo mezi špičku domácí rapové scény.

Následovala alba Grál (2018) a Černobílej svět (2019), které zřejmě především díky hitu Až na měsíc získalo platinovou desku. Viktor Sheen s ním byl nominován na Ceny Anděl za album roku v kategorii Rap. Na tuto desku volně navázalo album Barvy (2020).

Na Českém Slavíkovi 2021 Viktor Sheen zvítězil v kategorii Nejstreamovanější česká skladba s hitem Rozdělený světy. Alba Černobílej svět a Barvy byla nominována na žánrovou cenu Anděl.

Streamovací platforma Spotify  Viktora Sheena v prosinci 2021 vyhlásila nejposlouchanějším českým interpretem roku, jím se stal i v roce roce 2023.

O VIKTORU SHEENOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Viktora Sheena patří box. Je fanouškem MMA.

Viktor Sheen je ženatý. Má dcery Viktorii a Adélu.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Dorota Barová
Dorota Barová
zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ
zobrazit profil Elizabeth Kopecká
Elizabeth Kopecká
zobrazit profil Pavel Bobek
Pavel Bobek
zobrazit profil Markéta Muchová
Markéta Muchová
zobrazit profil Johny Machette
Johny Machette
zobrazit profil Nela Pocisková
Nela Pocisková
zobrazit profil Kamila Nývltová
Kamila Nývltová