Calin (Călin Panfili)

Calin (Călin Panfili)

Datum narození: 11. 8. 1997
Místo narození: Moldavsko
Profese: rapper, zpěvák
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Calin v listopadu 2022 vyhrál v Českém slavíkovi cenu Nový objev roku. Objevem roku se stal i na Cenách Anděl v roce 2023. V listopadu 2023 zvítězil v Českém slavíkovi v kategorii Hip Hop & Rap.

Hudbě se Calin, vlastním jménem Călin Panfili, začal věnovat ve třinácti letech. Do České republiky se přistěhoval v roce 1999. Záhy zvítězil v talentové soutěži pořádané zpěvákem Benem Cristovaem a vydal sérií singlů, které v roce 2020 následovalo debutové album Svědomí.

V roce 2021 Calin nahrál pro soundtrack k filmu Shoky & Morthy: Poslední velká akce coververzi k písni Podvod bratří Nedvědů.

V roce 2022 Calin vydal album Popstar. To se celých deset týdnů drželo na první příčce českého žebříčku prodejnosti CD. Doprovázely ho tři number-one hity Hannah Montana, Praha/Vídeň a Nad ránem.

V listopadu 2022 Calin zvítězil v anketě Český slavík v kategorii Nový objev roku. V prosinci 2022 byly skladby Hannah Montana a Praha/Vídeň na Spotify vyhlášeny jako nejposlouchanější české písně roku. Album Popstar se stalo druhou nejprodávanější českou deskou roku 2022.

V roce 2023 Calin vydal album Roadtrip s Viktorem Sheenem. Největšími hity tohoto alba se staly Safír, Cikády, Dívej a Benz. Téhož roku se dostal na první příčku Objevů Cen Anděl a v listopadu 2023 zvítězil v kategorii Hip Hop & Rap Českého slavíka.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Marián Čurko
Marián Čurko
zobrazit profil Michal Kindl
Michal Kindl
zobrazit profil Janek Ledecký
Janek Ledecký
zobrazit profil Felix Slováček
Felix Slováček
zobrazit profil Pekař (Petr Štolba)
Pekař (Petr Štolba)
zobrazit profil Ladislav Štaidl
Ladislav Štaidl
zobrazit profil Marián Varga
Marián Varga