Richard Tesařík

Datum narození: 25. 12. 1945
Místo narození: Ostrava
Profese: zpěvák, muzikant, kapelník, herec

Související celebrity

Životopis

Richard Tesařík se proslavil jako zpěvák kapely Yo Yo Band, kterou založil s bratrem Vladimírem a hudebníky Ondřejem Hejmou a Juliem Novotným-Kuzmou.

Skupinu Yo Yo Band Richard Tesařík, který se stal nejen jejím zpěvákem, ale i kapelníkem, s bratrem Vladimírem a muzikanty Ondřejem Hejmou a Juliem Novotným-Kuzmou založil v roce 1975. Kapela vytvořila řadu úspěšných skladeb, mezi její hity patří např. písně Karviná, Jedem do Afriky, Rybitví nebo Kladno.

RICHARD TESAŘÍK - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Na filmovém plátně Richard Tesařík debutoval drobnou rolí v komedii Jana Hřebejka Pelíšky z roku 1999. Postavu kapitána mu režisér svěřil ve své tragikomedii Musíme si pomáhat (2000). Jeho talentu využila i Mirjam Landa v muzikálu Kvaska (2007), v níž si zahrál řidiče.

Kromě filmů se Richard Teseřík objevil i v několika seriálech. Jmenujme např. Ohnivý kuře, Krejzovi, Až po uši, Slunečná. V Ohnivým kuřeti účinkoval v řadě epizod. Předvedl se v nich jako kuchař.

O RICHARDU TESAŘÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Otcem Richarda Tesaříka byl československý armádní generál Richard Tesařík, který jako tankista bojoval ve 2. světové válce v československé vojenské jednotce v Sovětském svazu. Získal hodnost generála a titul Hrdina SSSR.

Bratr Richarda Tesaříka Vladimír tragicky zemřel v červnu 2003 na následky zranění po pádu z kola.

Richard Tesařík je ženatý. Jeho syn Štěpán (*1978) slavil úspěchy jako atlet, jehož specializací byl běh na 400 metrů překážek.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Lešek Semelka
Lešek Semelka
zobrazit profil David Stypka
David Stypka
zobrazit profil Beata Hlavenková
Beata Hlavenková
zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Martin Kocián
Martin Kocián
zobrazit profil Martin Skála
Martin Skála
zobrazit profil Michal Maudr
Michal Maudr