Reago (Ladislav Pham)

Reago (Ladislav Pham)

Datum narození: 14. 1. 1988
Místo narození: Kladno
Profese: rapper, moderátor, textař, herec

Související celebrity

Životopis

Raego (nebo také Raego Kšandykid), vlastním jménem Ladislav Pham, bodoval v Českém slavíkovi 2021. Skončil na třetím místě v kategorii Hip Hop & Rap.

Navštěvoval školy se speciálním zaměřením a účastnil se několika soutěží v grafických oborech a ve znalosti anglického jazyka. Ladislav Pham chodil do školního pěveckého sboru. Několik let byl šikanován, a to nejen kvůli svému smíšenému původu, ale i akné a nadváze. V pubertě vážil 130 kilo. Dokonce prý přemýšlel o sebevraždě.

Raegova píseň Ty a já se stala hitem

V roce 2004 Ladislav Pham vyhrál soutěž stipendijního programu Sister cities, díky němuž jel do Kanady a USA. Po návratu do Česka nějakou dobu učil.

V šestnácti letech se Ladislav Pham stal členem skupinu Jungle Bunny. V ní nesetrval dlouho a začal vydávat dema. Na jaře 2006 ukončil kariéru, ale v září téhož roku se na hudební scénu vrátil, a to po nabídce od KantonRap a také kvůli svým fanouškům.

Hitem se v roce 2011 stala Raegova píseň Ty a já, kterou nazpíval s Christinou DeLaney. Skladba záhy obsadila první příčky českých hitparád. Jednu z vedlejších postav ztvárnil v romantickém snímku Definice lásky (2012) s Barborou Polákovou v hlavní roli.

Reago napsal knihu o sobě

V roce 2019 Ladislav Pham, který si popularitu získal pod pseudonymem Raego, napsal úspěšnou knihu o svém životě s názvem Věř, běž a dokážeš.

V Českém slavíkovi 2021 Reago získal v kategorii Hip Hop & Rap pomyslný bronz, a to za Marpem a vítězem Řezníkem.

O REAGOVI ČTĚTE ZDE>>

Rodiči Ladislava Phama jsou vietnamský inženýr a česká podnikatelka.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Richard Adam
Richard Adam
zobrazit profil Leona Machálková
Leona Machálková
zobrazit profil Adéla Elbel
Adéla Elbel
zobrazit profil Olivie Žižková
Olivie Žižková
zobrazit profil Michaela Zemánková
Michaela Zemánková
zobrazit profil Kryštof Michal
Kryštof Michal
zobrazit profil Sámer Issa
Sámer Issa