Marpo (Otakar Petřina)

Datum narození: 29. 1. 1985
Místo narození: Praha
Profese: bubeník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Rapper Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, někdejší člen seskupení Charakter či Marpo & Mc Wohnout, se proslavil svými sólovými alby a jako bubeník kapely Chinaski.

S rappem Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, začal ve třinácti letech a krátce nato vydal tři CD v angličtině. O několik let později založil spolu s MC Wohnoutem, Oerem, Shareemem a DJ Paickem kapelu Charakter.

MARPO POTŘEBUJE ADRENALIN

Marpo vyhrál cenu TV Óčko

Jako úspěšná se ukázala spolupráce s Gipsym z kapely Syndrom Snopp, s nímž Marpo vydal desky Původ umění (2005) a Marpokalypsa (2006). Poté se Charakter rozpadl, a z pětičlenného seskupení zůstalo jen duo Marpo & Wohnout.

Členem Chinaski, poprockové kapely, kterou založil roku 1987 Michal Malátný (tenkrát ještě Novotný), se Marpo stal v roce 2008. Zahrál si tak na bicí na zlaté desce Není na co čekat (2010). Přes zápřah v Chinaski vydal své čtvrté sólové album Knockout a jako vůbec první rapper vyhrál cenu TV Óčko v kategorii Hip Hop. Posléze následovaly další Marpovy desky: TroubleGang Album či Lone Survivor.

Český slavík 2021: Stříbrný Marpo 

S Chinaski Marpo dohrál v listopadu 2017, kdy po vydání alba Není nám do pláče a halové tour, jehož vrcholem byla vyprodaná O2 Arena, Michal Malátný a František Táborský oznámili konec dlouholeté sestavy.

V České slavíkovi 2021 Marpo skončil druhý v kategorii Hip Hop & Rap, a to za Řezníkem. Rok nato byl třetí.

Největším koníčkem Marpa je thajský box, v němž se stal vicemistrem ČR.

O MARPOVI ČTĚTE ZDE>>

Marpo je synem rockového kytaristy Oty Petřiny a manažerky Hany Petřinové. V lednu 2013 se mu narodila dcera Emma, v říjnu 2015 syn Otakar.

V roce 2018 Marpo opustil manželku kvůli zpěvačce Lenny.

 

 

Další Hudebníci

zobrazit profil James Newton Howard
James Newton Howard
zobrazit profil Lešek Wronka
Lešek Wronka
zobrazit profil Ronnie Wood
Ronnie Wood
zobrazit profil Pavel Švec
Pavel Švec
zobrazit profil Jan Pešout
Jan Pešout
zobrazit profil Petr Skoumal
Petr Skoumal
zobrazit profil Jaroslav Petrásek
Jaroslav Petrásek