Ivan Timko

Ivan Timko

Datum narození: 15. 11. 1980
Místo narození: Košice, Slovensko
Profese: bubeník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Hudebník Ivan Timko je bubeníkem slovenské pop-rockové skupiny No Name. V kapele hraje společně se svými bratry – Igorem, Romanem a Dušanem. Jsou na to tak čtyři, a navíc mají k sobě dva další muzikanty.

Bubeník Ivan Timko se v květnu 2015 oženil se svou dlouholetou přítelkyní, spolužačkou z gymnázia Lucií. A to už spolu měli malinkého synka Leonarda. Hudebník kromě rodiny nejraději tráví čas sportem a ve zkušebně. „Naším cílem je šokovat. Zaujmout. I u starých známých songů. V podstatě si v kapele říkáme, že nesmíme dopustit, aby si někdo z diváků šel během koncertu pro pivo,“ řekl v médiích bubeník Ivan Timko, jehož oblíbenými interprety jsou Guns 'n' Roses, Kabát nebo Sting.

IVAN TIMKO - A JEHO BRATŘI

Slovenská pop-rocková skupina No Name vznikla v srpnu 1996 v Košicích. Jejích členů je šest, z toho čtyři bratři: Igor Timko (zpěv), Ivan Timko (bicí a vokály), nejstarší Roman Timko (sólová kytara, vokály), nejmladší Dušan Timko (kytara). Přímo v den svého založení, konkrétně 26. srpna, uspěli v místní soutěži kapel zvané Košický zlatý poklad ´96.

První album, které skupina vydala, je z roku 1998 a nese název No Name. Ten pravý krok k slávě kapely přišel v roce 2000, a to s albem Počkám si na zázrak (především díky písním Ty a Tvoja sestra a Žily). Následovaly úspěšné desky Oslávme si život, Slová do tmy a Čím to je. Leden 2008 byl ve znamení natáčení nové desky V rovnováhe, která se tvořila ve studiu Propast hudebníka, jednoho z nejslavnějších českých rockerů, frontmana skupiny Olympic Petra Jandy. Fanoušci známé slovenské kapely mají jistě v paměti i další jejich desky: Best of, Nový Album, Love Songs, Akustické či S láskou. V prestižní soutěži získala skupina No Name několik Českých slavíků v kategorii Slavíci bez hranic (v letech 2008 až 2015).

Otec bratří Timkových je muzikant, hrál dvacet let na svatbách a na zábavách. Matka chodila také do hudební školy. Dětem zpívali slovensky i česky.

KAPELA TIMKOVÝCH - MÁ CO ŘÍCT?

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Kristina Barta
Kristina Barta
zobrazit profil Radan Dolejš
Radan Dolejš
zobrazit profil Radim Hladík
Radim Hladík
zobrazit profil Adam Koller
Adam Koller
zobrazit profil Martin Chobot
Martin Chobot
zobrazit profil James Newton Howard
James Newton Howard
zobrazit profil Marek Fryčák
Marek Fryčák