Roman Timko

Roman Timko

Datum narození: 16. 9. 1977
Místo narození: Košice
Profese: kytarista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Hudebník Roman Timko je kytaristou skupiny No Name. Hraje v ní společně se svými třemi mladšími bratry – Igorem, Ivanem a Dušanem.

Vzory Romana Timka jsou hudebník Bon Jovi a zpěvačka Anastacia. Volný čas nejraději tráví s přáteli. Za nejlepší místo pro odpočinek považuje postel. Jako oblast, kam nejraději jezdí, označil všechny části ženského těla. Jeho prvním kytarovým sólem bylo Still Got The Blues od irského hudebníka Garyho Moorea. Je otcem dcery Veroniky (narozena 2007).

ROMAN TIMKO A JEHO BRATŘI

Slovenská pop-rocková skupina No Name vznikla v srpnu 1996 v Košicích. Jejích členů je šest, z toho čtyři bratři: Igor Timko (zpěv), Ivan Timko (bicí a vokály), nejstarší Roman Timko (sólová kytara, vokály), nejmladší Dušan Timko (kytara). Přímo v den svého založení, konkrétně 26. srpna, uspěli v místní soutěži kapel zvané Košický zlatý poklad ´96.

První album, které skupina vydala, je z roku 1998 a nese název No Name. Ten pravý krok k slávě kapely přišel v roce 2000, a to s albem Počkám si na zázrak (především díky písním Ty a Tvoja sestra a Žily). Následovaly úspěšné desky Oslávme si život, Slová do tmy a Čím to je. Leden 2008 byl ve znamení natáčení nové desky V rovnováhe, která se tvořila ve studiu Propast hudebníka, jednoho z nejslavnějších českých rockerů, frontmana skupiny Olympic Petra Jandy. Fanoušci známé slovenské kapely mají jistě v paměti i další jejich desky: Best of, Nový Album, Love Songs, Akustické či S láskou. V prestižní soutěži získala skupina No Name několik Českých slavíků v kategorii Slavíci bez hranic (v letech 2008-2015).

Otec bratří Timkových je muzikant, hrál dvacet let na svatbách a na zábavách. Matka chodila také do hudební školy. Dětem zpívali slovensky i česky.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Lešek Wronka
Lešek Wronka
zobrazit profil Jiří Stivín
Jiří Stivín
zobrazit profil Jaroslav Uhlíř
Jaroslav Uhlíř
zobrazit profil Radim Hladík
Radim Hladík
zobrazit profil Daniel Čech
Daniel Čech
zobrazit profil Marek Fryčák
Marek Fryčák