Barbora Petrová

Barbora Petrová

Datum narození: 21. 12. 1985
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Barbora Petrová je česká herečka. Proslavila se rolí Lenky Váchové v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Její manžel je herec Jan Šťastný.

Barbora Petrová se narodila v Karlových Varech, už na základní škole měla velký zájem o herectví. Vyhrála také několik recitačních soutěží. Vystudovala Pražskou konzervatoř. Barbora Petrová hraje v několika divadlech. Kariéru odstartovala v divadle V Celetné Jakuba Špalka. Pak přešla do Švandova divadla a hrála i ve Strašnickém divadle, divadle U hasičů a také v Divadle na Vinohradech.

Bára Petrová se proslavila díky televiznímu seriálu Ordinace v růžové zahradě. Po absolvování konzervatoře vyhrála konkurz a v nováckém seriálu si zahrála sympatickou Lenku Váchovou. Dále jí diváci mohli vidět v seriálu Pojišťovna štěstí, kde si zahrála sekretářku. Barbora Petrová ale hrála také ve filmech, např. Vy nám taky šéfe!, Crash Road.

Petrová je vdaná. Vzala si herce Jana Šťastného, se kterým se seznámila právě při natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě. Mají syna Ondru, jehož datum narození je témař magické: 11. 11. 2011.

 

Další Herci

zobrazit profil Taylor Zakhar Perez
Taylor Zakhar Perez
zobrazit profil Václav Kopta
Václav Kopta
zobrazit profil Ondřej Kubina
Ondřej Kubina
zobrazit profil Erdogan Atalay
Erdogan Atalay
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal
zobrazit profil Jonathan Bailey
Jonathan Bailey
zobrazit profil Anna Javorková
Anna Javorková
zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská