Jan Šťastný

Jan Šťastný

Datum narození: 9. 12. 1965
Místo narození: Zlín
Profese: Herec, dabing
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jan Šťastný je český herec známý především díky seriálu Ordinace v růžové zahradě. Věnuje se také dabingu, jeho hlasem mluví česky Antonio Banderas.

Jan Šťastný se narodil ve Zlíně, kde už ve velmi mladém věku dostal nabídku na pohádkovou roli a následně, při studiu střední školy, si ho vybral režisér Radim Cvrček do filmů Mezi námi kluky a Za humny je drak.

V prvních filmech ho museli předabovat

Ve filmech ale musel být kvůli silnému moravskému přízvuku předabován. Po střední škole se rozhodl vystudovat pražskou DAMU, místo plánované medicíny, a v Praze zůstal natrvalo. Čtyři roky působil Jan Šťastný v souboru Národního divadla, odkud poté odešel a dostal angažmá v pražském Divadle na Vinohradech. Už během studií se objevoval v televizi.

Objevuje se hlavně v seriálech

Získal hlavní roli mladého komunisty v propagandistickém seriálu Rodáci a objevoval se téměř v každé televizní pohádce. I přes své ne příliš dobré uplatnění u filmu se Jan Šťastný čím dál častěji objevoval na televizních obrazovkách. Nejčastěji v rodinných seriálech jako Život na zámku nebo Zdivočelá země.

OBLÍBENÝ HEREC JAN ŠŤASTNÝ

Dříve ho museli předabovat, dnes se dabingu sám věnuje

V novém tisíciletí získal Jan Šťastný obrovskou diváckou popularitu díky velkým seriálovým rolím v novácké Pojišťovně štěstí a v Ordinaci v růžové zahradě 2. V posledních letech se vrátil i na obrazovky České televize v seriálu Vyprávěj. Díky svému charizmatickému hlasu se Jan Šťastný věnuje dabingu. Svůj hlas propůjčil například Antoniu Banderasovi nebo Melu Gibsonovi.

Jan Šťastný také vyučuje na pražské DAMU na katedře činoherního divadla. S první ženou Lenkou má syna Jana, který tatínkovi způsobil vrásky - oženil se s pornoherečkou. Jan Šťastný si později našel novou lásku, o dvacet let mladší herečku Barboru Petrovou, kterou si v roce 2011 vzal. A tentýž rok se jim narodil syn Ondřej.

 

Články o celebritě

Jan Šťastný alias primář Frynta z Ordinace: Vážný úraz hlavy! Jan Šťastný alias primář Frynta z Ordinace: Vážný úraz hlavy! V seriálu Ordinace v růžové zahradě zemřel na rakovinu plic. Ve skutečnosti ale herec Jan Šťastný (5... číst článek
Nejobsazovanější princové a princezny! Kolikátá byla Šafránková? Nejobsazovanější princové a princezny! Kolikátá byla Šafránková? K nejoblíbenějším pohádkovým postavám kromě vodníků, čertů a čarodějů patří hlavně princové a prince... číst článek
Lucie Zedníčková (53): Jdu vždycky proti proudu!    Lucie Zedníčková (53): Jdu vždycky proti proudu!  Možná byste to do ní neřekli, ale Lucie Zedníčková (53) je žena činu. Herečkou chtěla být vždycky, ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil
zobrazit profil Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Petra Navrátilová
Petra Navrátilová
zobrazit profil Martina Babišová
Martina Babišová
zobrazit profil Josef Abrhám
Josef Abrhám
zobrazit profil Simona Lewandowská
Simona Lewandowská
zobrazit profil Barbora Seidlová
Barbora Seidlová