Colin Woodell

Colin Woodell

Datum narození: 20. 12. 1991
Místo narození: San Francisco, Kalifornie, USA
Výška: 183 cm
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Colin Woodell, celým jménem Colin Todd Gerard Woodell, se stal jednou z hvězd seriálu Hotel Continental (The Continental: From the World of John Wick).

Navštěvoval St Ignatius College Preparatory v San Franciscu. Coby profesionál se Colin Woodell poprvé předvedl v The American Conservatory Theater jako člen Young Conservatory.

Poté se Colin Woodell přestěhoval do Los Angeles, kde studoval na School of Dramatic Arts na University of Southern California a získal bakalářský titul v oboru divadelního umění.

Hereckou kariéru před kamerou Colin Woodell nastartoval v polovině roku 2010 malými rolemi v televizních seriálech, jako jsou Myšlenky zločince a Devious Maids. Do povědomí širší divácké obce se dostal rolí Aidena v populárním hororovém seriálu Původní (The Originals) z let 2013 až 2018.

Objevil se v dramatu XOXO (2016), v hororu Nepříčetná (Unsane) z roku 2018 nebo v dobrodružném snímku Volání divočiny (The Call of the Wild) z roku 2020. Jednu z vedlejší postav Colin Woodell dostal v romantické komedii Project Artemis (2024).

Hrál také v akčním televizním seriálu The Purge, založeném na úspěšné filmové sérii, který se vysílal v letech 2018 až 2019. Nikoli epizodní roli Buckleyho Colin Woodell ztvárnil v mysteriózním seriálu HBO Max Letuška (The Flight Attendant), který se vysílal v letech 2000 až 2022.

Populurity se Colinu Woodellovi dostalo také díky roli Winstona Scotta v seriálu Hotel Continental (The Continental: From the World of John Wick), který osvětluje krvavou historii pověstného hotelu pro zločince ze světa Johna Wicka. Brutální akční drama zobrazuje střet příbuzenské lásky, osudu a touhy po pomstě. Seriál měl premiéru v září 2023.

Colin Woodell je aktivní na sociálních sítích, jako je Instagram, kde se svými fanoušky sdílí pohledy na svůj osobní i profesní život.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Dianiška
Tomáš Dianiška
zobrazit profil Glenne Headly
Glenne Headly
zobrazit profil Vojtěch Kotek
Vojtěch Kotek
zobrazit profil Martin Kavan
Martin Kavan
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická
zobrazit profil Kristin Davis
Kristin Davis
zobrazit profil Milo Ventimiglia
Milo Ventimiglia