Mishel Prada

Mishel Prada

Datum narození: 23. 12. 1989
Místo narození: Hialeah, Florida, USA
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Mishel Prada se proslavila ztvárněním hlavní role v seriálu Vida. Stala se jednou z hvězd seriálu Hotel Continental (The Continental: From the World of John Wick).

Navštěvovala Floridskou univerzitu a později Mishel Prada studovala herectví v Kalifornii, kde se zdokonalovala v kariéře v zábavním průmyslu.

Hereckou dráhu Mishel Prada nastartovala počátkem roku 2010 menšími rolemi v televizních seriálech, jako jsou CSI: Crime Scene Investigation a Madam Secretary.

Průlom v kariéře Mishel Prady přišel se seriálem Vida televize Starz, kde ztvárnila hlavní roli Emmy Hernandez. Seriál, který měl premiéru v roce 2018, získal uznání kritiků za zobrazení LGBTQ a latinskoamerické komunity.

Díky seriálu Vida si Mishel Prada za ztvárnění queer Latinoameričanky, jež se orientuje ve své identitě a rodinné dynamice, vysloužila pochvalu za svůj vybroušený výkon. To jí vyneslo nominace a ocenění, což upevnilo její status talentované a vlivné herečky.

Kromě televize se Mishel Prada objevila i v nezávislých filmech, kde ukázala svou hereckou všestrannost. Na filmovém plátně debutovala v roce 2015, a to v romantickém dramatu There Is a New World Somewhere a v thrilleru Benjamin Troubles.

Vedlejší postavy Mishel Prada ztvárnila v tragikomedii The Two Dogs (2017) a v dramatu A Place in the Field (2022).

Populurity se Mishel Pradě dostalo také díky roli KD v seriálu Hotel Continental (The Continental: From the World of John Wick), který osvětluje krvavou historii pověstného hotelu pro zločince ze světa Johna Wicka. Brutální akční drama zobrazuje střet příbuzenské lásky, osudu a touhy po pomstě. Seriál měl premiéru v září 2023.

Zasazuje se o zastoupení LGBTQ+ a latinskoamerických osob v médiích. Mishel Prada využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o důležitých společenských otázkách. Komunikuje se svými fanoušky a sdílí postřehy ze svého osobního i profesního života.

Mimo to se Mishel Prada stala zakládající členkou ženského uměleckého kolektivu Damarosa, který se zabývá uměleckou tvorbou vlivných žen v literatuře.

 

Další Herci

zobrazit profil Anna Vejvodová
Anna Vejvodová
zobrazit profil Lujza Garajová Schrameková
Lujza Garajová Schrameková
zobrazit profil Juraj Bača
Juraj Bača
zobrazit profil Alois Švehlík
Alois Švehlík
zobrazit profil Richard Autner
Richard Autner
zobrazit profil Štěpánka Haničincová
Štěpánka Haničincová
zobrazit profil Soňa Norisová
Soňa Norisová