Dana Verzichová

Dana Verzichová

Datum narození: 23. 8. 1977
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Dana Verzichová se proslavila rolí mrchy, která svádí ženáče. Sama se ale nyní věnuje především vlastní rodině, kterou si vždy moc přála.

Dana Verzichová se narodila se v Praze, kde studovala gymnázium a posléze angličtinu. Následně byla rok na soukromé herecké škole a nakonec se dostala i na vysněnou DAMU. Během studia si vyzkoušela, jako je to stát na prknech takových divadel jako je Divadlo pod Palmovkou, Divadlo ABC nebo Stavovské a Národní divadlo. Po ukončení studia dostala angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde také se svým současným partnerem Radimem Špilauerem a dcerou Berenikou žije.

Do povědomí širšího publika se Dana Verzichová dostala především díky hraní v oblíbeném seriálu Ordinaci v růžové zahradě, kde sváděla hereckého kolegu Jana Šťastného. Jak se později sama svěřila, hrát milenku ženatého muže jí bylo cizí, protože sama je v životě založená přesně opačně.  Navíc její role obnášela milostné scény, které si Dana rozhodně neužívá. Později jsme ji mohli vídat v seriálu Svatby v Benátkách, kde si pro změnu zahrála podváděnou manželku. Seriálový pár tvořila s hercem Ondřejem Veselým, který se v seriálovém příběhu zakoukal do Petry Hřebíčkové. Zajímavostí je, že právě Ondřej Veselý byl 8 let jejím partnerem i v soukromém životě.

V soukromém životě má Dana Verzichová ráda výzvy, a to nejen herecké. Má za sebou například desetitýdenní cestu po Jižní Americe, kterou absolvovala se svojí maminkou. Její největší prioritou je ovšem péče o dceru Bereniku, které dala přednost před kariérou i dobrodružstvím.

 

Další Herci

zobrazit profil Andrej  Chalimon
Andrej Chalimon
zobrazit profil Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
zobrazit profil Ray Stevenson
Ray Stevenson
zobrazit profil Igor Chmela
Igor Chmela
zobrazit profil Michal Čapka
Michal Čapka
zobrazit profil Zlata Adamovská
Zlata Adamovská
zobrazit profil Lenka Plačková
Lenka Plačková