Petra Navrátilová

Petra Navrátilová

Datum narození: 18. 8. 1985
Místo narození: Zábřeh
Profese: herečka, spisovatelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Petra Navrátilová, která ztvárnila řadu epizodních seriálových rolí, se coby spisovatelka prosadila povídkou Chceš-li s vlky výti.

V dětství hrála v dramatickém souboru a věnovala se tanci. Po studiu Střední zdravotnické školy začala Petra Navrátilová studovat Kulturní dramaturgii se zaměřením na divadlo na Slezské univerzitě v Opavě, poté následovalo studium Teorií a dějin dramatických umění na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Již coby náctiletá začala Petra Navrátilová psát povídky, úspěch měla Chceš-li s vlky výti, která byla nabídnuta České televizi. Víc než k herectví tíhla k divadelní režii, scenáristice a dramaturgii.

Při studiích Petra Navrátilová ztvárnila epizodní role a kompars v různých seriálech, mj. Četnické humoresky, Kriminálka Staré město, Kriminálka Anděl, Panelák, Policie Modrava či Modré stíny.

Na filmovém plátně si Petra Navrátilová poprvé zahrála v koprodukčním mysteriózním thrilleru režiséra Daniela Espinosy Dítě číslo 44 (2015) natočeném podle knihy Toma Roba Smitha.

Dále se Petra Navrátilová objevila v dramatu Taxi 121 (2016), v životopisném snímku režiséra Filipa Renče Lída Baarová (2016); na televizní obrazovce v krimi Zádušní oběť (2017).

Kromě herectví Petra Navrátilová má ráda divadlo, film, hudbu, tanec a fitness.

 

Další Herci

zobrazit profil Kristýna Hrušínská
Kristýna Hrušínská
zobrazit profil Jana Sováková
Jana Sováková
zobrazit profil Linda Rybová
Linda Rybová
zobrazit profil Hana Doulová Krobotová
Hana Doulová Krobotová
zobrazit profil Milan Peroutka
Milan Peroutka
zobrazit profil Elliot Page
Elliot Page
zobrazit profil Zuzana Slavíková
Zuzana Slavíková