Marek Taclík

Datum narození: 9. 5. 1973
Přezdívka: Tácek
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: Herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herec Marek Taclík přezdívaný "Tácek" má za sebou bohatou divadelní, filmovou a seriálovou kariéru. Ať už je to komedie Jedna ruka netleská či krimiseriál Kriminálka Anděl.

Marek Taclík vystudoval gymnázium v Duchcově, odkud následně pokračoval na pražskou DAMU. Nejprve působil jako kulisák ve studiu v Ústí nad Labem. Po dokončení studií v Praze mu bylo nabídnuto angažmá v divadelním souboru CD94. Kvůli změnám ve vedení ale odešel a začal působit v pražském Činoherním klubu a objevoval se i na prknech Dejvického divadla.

První příležitost u filmu dostal v komedii Jedna ruka netleská. Nabídky na další role na sebe nenechaly dlouho čekat. Marek Taclík se objevil v jedné z rolí ve filmu Milenci a vrazi a při castingu na film Grandhotel byl okamžitě vybrán do hlavní role podivína, snílka a údržbáře Fleischmana. Jak sám říká, rád ztvárňuje komplikované postavy s negativními vlastnostmi nebo „hraje debily“.

Na televizních obrazovkách se Marek Taclík objevuje v nováckém nekonečném seriálu Ulice či v seriálu Kriminálka Anděl, kde hraje jednoho z vyšetřovatelů po boku Martina Stropnického.

Herec se opakovaně nechal slyšet, že by rád založil rodinu. Po jeho boku se dlouho žádná žena neobjevovala. Kvůli roli ve filmu Martin a Venuše začal Marek Taclík hubnout. Po skončení natáčení ale nepřestal a zhubl 15 kilo, což na něm bylo opravdu vidět. Jeho tajný recept? Nežrat.

Ve svých 40 letech se Marek Taclík nějaký čas objevoval na veřejnosti v doprovodu modelky Kateřiny Krňanské.

 

Další Herci

zobrazit profil Filip Trojovský
Filip Trojovský
zobrazit profil Daisy Ridley
Daisy Ridley
zobrazit profil Petra Navrátilová
Petra Navrátilová
zobrazit profil Anna Schmidtmajerová
Anna Schmidtmajerová
zobrazit profil Jitka Čvančarová
Jitka Čvančarová
zobrazit profil Tereza Marečková
Tereza Marečková
zobrazit profil Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
zobrazit profil Jorga Kotrbová
Jorga Kotrbová