Související celebrity

Životopis

Tatiana Dyková, držitelka Českého lva za hlavní roli v komedii Štěstí, byla nominována ve stejné kategorii za svůj výkon v dramatu Bratři.

Do devatenácti let Tatiana Dyková, rozená Vilhelmová, zpívala v Kühnově dětském sboru a věnovala se také recitaci a baletu. Studovala na Pražské konzervatoři, kterou však nakonec nedokončila. I přesto nastoupila na dráhu úspěšné divadelní i filmové herečky.

TAŇA VILHELMOVÁ - DOVOLENÁ JAKO Z HORORU

Dyková hrála Kajínkovu obhájkyni

Hrála v Národním divadle, v Městských divadlech pražských nebo v divadle Větrník. Roku 2002 Tatiana Dyková přijala nabídku angažmá v Dejvickém divadle. Předvedla se v dramatech Višňový sad, Čarodějky ze Salemu, Zhasněte lampiony nebo v absurdní Plešaté zpěvačce.

Před kamerou se Tatiana Vilhelmová poprvé objevila v absolventském snímku Indiánské léto. Následoval seriál Četnické humoresky, komediální drama Návrat idiota nebo blázniví Samotáři. Její jméno zdobí i komedii Divoké včely, televizní snímek Operace Silver A, thriller Kajínek nebo tragikomedii Teroristka.

Tatiana Dyková byla ve StarDance

V roce 2006 Tatiana Dyková dostala Českého lva za hlavní roli v komedii Štěstí. Několik ocenění si dovezla i ze zahraničních filmových festivalů.

Věnuje také dabingu a charitě. S kamarádkou Aňou Geislerovou se Tatiana Dyková podílí na dobročinném Vánočním bazaru v Mokré čtvrti.

V roce 2007 si Tatiana Dyková zatančila v televizní soutěži StarDance a objevila se jako host v improvizační show Partička.

Dyková vyhrála show Tvoje tvář...

Talentovaná herečka Tatiana Vilhelmová přijala nabídku do třetí řady úspěšné pěvecké soutěže TV Nova Tvoje tvář má známý hlas, kde se střetla s Adélou Gondíkovou, Marthou Issovou, Markétou Konvičkovou, Milanem Peroutkou, Ondřejem Rumlem, Alešem Hámou a Martinem Dejdarem. Tatiana Vilhelmová udělala dobře, že účast v soutěži neodmítla, stala se totiž její vítězkou.

V roce 2022 byla Tatiana Dyková po dvanácté nominována na Českého lva, a to za vedleší roli v road movie Grand Prix.

Jednu z klíčivých postav Tatiana Dyková ztvárnila ve veselém krimi seriálu Příběhy momořádné Marty či v road movie Citlivý člověk (2023). Další z ústředních rolí dostala v komedii Jiřího Vejdělka Aristokratka ve varu.

V kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli byla Tatina Dyková nominvána na Českého lva za svůj výkon v historickém dramatu režiséra a scenáristy Tomáše Mašína Bratři (2023).

O TATIANĚ VILHELMOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

Tatiana Vilhelmová se v roce 2005 vdala za producenta a režiséra Pavla Čecháka, se kterým má syny Františka a Cyrila. Manželské souznění jim ale nevydrželo.

Posléze Tatiana Vilhelmová utvořila pár se zpěvákem a hercem, o sedm let mladším Vojtěchem Dykem, se kterým má syna Aloise.

Vojta Dyk kvůli ní opustil kapelu Nightwork, která se poté rozpadla. O Táně Vilhelmové se začalo hovořit jako o české Yoko Ono, která pro změnu stála za rozpadem populárních The Beatles. Pár měl svatbu 1. května 2019.

 

Články o celebritě

Vlasový chameleon Tereza Kostková omládla: Vypadá jako Dyková! Vlasový chameleon Tereza Kostková omládla: Vypadá jako Dyková! Rozhodla se pro razantní změnu! Charismatická moderátorka a herečka Tereza Kostková (47) díky proměn... číst článek
České lvy ovládl film Bod obnovy a seriál Volha. NEJ okamžiky lvího večera! Řádění Pekové, rozparek Farne i tmavá Plodková   České lvy ovládl film Bod obnovy a seriál Volha. NEJ okamžiky lvího večera! Řádění Pekové, rozparek Farne i tmavá Plodková Křišťálové sošky České filmové a televizní akademie Český lev jsou rozdány. Vítězové se radují, snad... číst článek
Horký favorit na Českého lva: Získá Dyková další sošku? Horký favorit na Českého lva: Získá Dyková další sošku? Horkým favoritem na získání sošky Českého lva je herečka Tatiana Dyková (45). Podaří se jí nominaci ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Gary Oldman
Gary Oldman
zobrazit profil Marie Štípková
Marie Štípková
zobrazit profil Vojtěch Havelka
Vojtěch Havelka
zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Csongor Kassai
Csongor Kassai
zobrazit profil Naomi Watts
Naomi Watts
zobrazit profil Jaromír Hanzlík
Jaromír Hanzlík
zobrazit profil Svatopluk Matyáš
Svatopluk Matyáš