Viktor Dyk

Datum narození: 10. 2. 1969
Místo narození: Praha
Profese: hudebník, zpěvák, producent
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Hudebník a producent Viktor Dyk a jeho slavnější bratranec, herec a zpěvák Vojtěch Dyk, jsou potomky významného českého básníka, prozaika a politika Viktora Dyka.

Viktor Dyk, jenž talent zdědil po rodičích, kteří se živili muzikou, spolupracoval se zpěváky, jako jsou Jiří Korn, Kamil Střihavka, Leona Machálková, Lucie Bílá, Bára Basiková a s kapelami Monkey Business nebo J.A.R. Podílel se na muzikálech Excalibur, Obraz Doriana Graye či Láska je láska.

VIKTOR DYK - NEVĚRNÍK S NEVĚSTOU V ČERNÉM

Spolupracoval na soundtracku k filmům Snowborďáci a Ro(c)k podvraťáků. Na hudbě se podílel také v rámci snímku Bestiář. Viktor Dyk nazpíval hymnu fotbalového klubu SK Slavia Praha. Vytvořil také mnoho hudebních sloganů pro televizní reklamy.

Zpěvák, textař, skladatel, muzikálový herec a producent Viktor Dyk a jeho slavnější bratranec, herec a zpěvák Vojta Dyk, jsou potomky roku 1931 zesnulého významného českého básníka, prozaika, publicisty a politika Viktora Dyka.

O VIKTORU DYKOVI ČTĚTE ZDE>> 

Roku 2008 se Viktor Dyk oženil s herečkou Ivanou Jirešovou. Společně vychovávali hereččinu dceru Sofii. Manželství tohoto páru skončilo rozvodem. Oba si našli jiné partnery.

 

 

Další Hudebníci

zobrazit profil František Janeček
František Janeček
zobrazit profil Jaroslav Hutka
Jaroslav Hutka
zobrazit profil Pavlína Dubná
Pavlína Dubná
zobrazit profil Jaroslav Petrásek
Jaroslav Petrásek
zobrazit profil Alexandr Kopka
Alexandr Kopka
zobrazit profil Aleš Sigmund
Aleš Sigmund
zobrazit profil Jiří Cerha
Jiří Cerha