Martina Šnytová

Martina Šnytová

Datum narození: 14. 6. 1986
Místo narození: Čeladná
Profese: zpěvačka, muzikálová herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Martina Šnytová získala roku 2019 Cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon za roli Reno Sweeney v muzikálu Colea Portera Děj se co děj.

Absolvovala sólový zpěv na Janáčkově konzervatoři v Ostravě u profesorky Elišky Pappové, u níž pak Martina Šnytová pokračovala i v magisterském studiu na Fakultě umění Ostravské univerzity, které úspěšně dokončila v květnu 2012.

V roce 2007 se Martina Šnytová stala finalistkou Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech a získala Cenu Jarmily Novotné.

V Národním divadle moravskoslezském se Martina Šnytová poprvé objevila v roce 2003. Stálé angažmá zde získala o čtyři roky později. Ve zdejším souboru nastudovala mnoho hlavních rolí. Zpívala též v inscenacích operního souboru v Moravském divadle Olomouc nebo v Divadle Hybernia v Praze.

Martina Šnytová je držitelkou ceny Jantar 2017 pro nejlepší muzikálovou herečku. Toto prvenství jí přinesla role Já v muzikálu Rebecca.

V roce 2019 Martina Šnytová získala Cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon - Opereta, muzikál a ostatní hudebně-dramatické žánry, a to za roli Reno Sweeney v muzikálu Colea Portera Děj se co děj, kterou uvedlo Národní divadlo moravskoslezské Ostrava.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Sting (Gordon M. T. Sumner)
Sting (Gordon M. T. Sumner)
zobrazit profil Elizabeth Kopecká
Elizabeth Kopecká
zobrazit profil Zuzana Kolářová
Zuzana Kolářová
zobrazit profil Petr Spálený
Petr Spálený
zobrazit profil Jan Žamboch
Jan Žamboch
zobrazit profil Dasha (Dagmar Sobková)
Dasha (Dagmar Sobková)
zobrazit profil Jitka Zelenková
Jitka Zelenková