Ivana Jirešová

Datum narození: 15. 7. 1977
Místo narození: Písek
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herečka Ivana Jirešová se stala výraznou postavou v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Život jí postavil před mnoho překážek, ale statečně bojuje dál.

Ivana Jirešová chtěla být už odmala herečkou. Proto se ve 14 letech sbalila, odjela z rodného Písku do Prahy a vystudovala zde herectví na Státní konzervatoři. V osmnácti prodělala rakovinu děložního čípku, ze které se úspěšně vyléčila.

IVANA JIREŠOVÁ - JAK ZHUBNOUT NA KOST

Po škole vedly její kroky do Liberce, kde získala první angažmá v Divadle F. X. Šaldy. Jednou z jejích nejvýraznějších rolí zde byla Lavinie v O'Neillově hře Smutek sluší Elektře. Ivana Jirešová účinkovala také v muzikálu Suchého, Šlitra a Roháče Kdyby tisíc klarinetů. Dále hostovala v divadle J. K. Tyla v Plzni v muzikálu My fair lady, kde ztvárnila postavu Lizy Doolittlové.

Následovalo mnoho dalších rolí v divadlech Ta Fanrtastika, Kalich nebo Broadway. V rámci Letních shakespearovských slavností si zahrála ve hrách Sen noci svatojánské nebo Oko za oko.

Nejvíce ale Ivanu Jirešovou proslavila role barmanky a filmové manželky Michala Novotného v divácky oblíbeném nováckém seriálu Ordinace v růžové zahradě. V roce 2006 byla zvolena Objevem roku v divácké anketě TýTý.

Ivana Jirešová byla v roce 2016 vybrána do druhé řady úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas.

O IVANĚ JIREŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ve volném čase Ivana Jirešová ráda cestuje a cvičí jógu, kterou si zamilovala. 

Herečka byla vdaná za muzikanta a zpěváka Viktora Dyka, se kterým vychovávala dceru Sofii (narozena 2004), již má z předchozího vztahu s novinářem Ondřejem Höppnerem. Ani vztah s Viktorem Dikem nevydržel. Po deseti letech manželství herečka podala žádost o rozvod. Důvodem byly údajně hudebníkovy nevěry.

V listopadu 2018 se Ivana Jirešová objevila po boku nového přítele, podnikatele Milana.

 

Články o celebritě

Survivor opustil tanečník Prágr: »Zahodil« dvě imunity a přiznal zápal plic Survivor opustil tanečník Prágr: »Zahodil« dvě imunity a přiznal zápal plic V úterý 28. května byla na Voyo k vidění už 27. epizoda pořadu Survivor Česko & Slovensko. V pře... číst článek
Zamilovaný Viktor Dyk: Hlídá si novou lásku Zamilovaný Viktor Dyk: Hlídá si novou lásku Přestože jsou spolu už skoro dva roky, ve společnosti se Viktor Dyk (55) s půvabnou blondýnkou Radko... číst článek
Vypjatý patnáctý díl Survivora: Kolaps z vyčerpání! A co se stalo s imunitou Ivany Jirešové? Vypjatý patnáctý díl Survivora: Kolaps z vyčerpání! A co se stalo s imunitou Ivany Jirešové? Těšte se na již 15. epizodu reality show Survivor Česko & Slovensko, která bude dnes večer k vid... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Russell Tovey
Russell Tovey
zobrazit profil Denzel Washington
Denzel Washington
zobrazit profil Neve Campbell
Neve Campbell
zobrazit profil Filip Březina
Filip Březina
zobrazit profil Frances McDormand
Frances McDormand
zobrazit profil Zdeněk Bařinka
Zdeněk Bařinka