Ivana Jirešová

Datum narození: 15. 7. 1977
Místo narození: Písek
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herečka Ivana Jirešová se stala výraznou postavou v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Život jí postavil před mnoho překážek, ale statečně bojuje dál.

Ivana Jirešová chtěla být už odmala herečkou. Proto se ve 14 letech sbalila, odjela z rodného Písku do Prahy a vystudovala zde herectví na Státní konzervatoři. V osmnácti prodělala rakovinu děložního čípku, ze které se úspěšně vyléčila.

IVANA JIREŠOVÁ - JAK ZHUBNOUT NA KOST

Po škole vedly její kroky do Liberce, kde získala první angažmá v Divadle F. X. Šaldy. Jednou z jejích nejvýraznějších rolí zde byla Lavinie v O'Neillově hře Smutek sluší Elektře. Ivana Jirešová účinkovala také v muzikálu Suchého, Šlitra a Roháče Kdyby tisíc klarinetů. Dále hostovala v divadle J. K. Tyla v Plzni v muzikálu My fair lady, kde ztvárnila postavu Lizy Doolittlové.

Následovalo mnoho dalších rolí v divadlech Ta Fanrtastika, Kalich nebo Broadway. V rámci Letních shakespearovských slavností si zahrála ve hrách Sen noci svatojánské nebo Oko za oko.

Nejvíce ale Ivanu Jirešovou proslavila role barmanky a filmové manželky Michala Novotného v divácky oblíbeném nováckém seriálu Ordinace v růžové zahradě. V roce 2006 byla zvolena Objevem roku v divácké anketě TýTý.

Ivana Jirešová byla v roce 2016 vybrána do druhé řady úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas.

O IVANĚ JIREŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ve volném čase Ivana Jirešová ráda cestuje a cvičí jógu, kterou si zamilovala. 

Herečka byla vdaná za muzikanta a zpěváka Viktora Dyka, se kterým vychovávala dceru Sofii (narozena 2004), již má z předchozího vztahu s novinářem Ondřejem Höppnerem. Ani vztah s Viktorem Dikem nevydržel. Po deseti letech manželství herečka podala žádost o rozvod. Důvodem byly údajně hudebníkovy nevěry.

V listopadu 2018 se Ivana Jirešová objevila po boku nového přítele, podnikatele Milana.

 

Články o celebritě

Další člen kmene Titánů opouští soutěž: Hvězda Ordinace pohořela u duelu! Další člen kmene Titánů opouští soutěž: Hvězda Ordinace pohořela u duelu! 14. díl reality show Survivor se opět nesl v duchu odchodu! Hru tentokrát opustil další člen kmene c... číst článek
Diváci nejdrsnější reality show jsou pobouřeni hromadnými útěky ze Survivoru: Jirešová dostává výhrůžky smrtí Diváci nejdrsnější reality show jsou pobouřeni hromadnými útěky ze Survivoru: Jirešová dostává výhrůžky smrtí Když prasklo, že už je Ivana Jirešová (46) ze Survivoru dávno doma a chodí nakupovat, nebo dokonce h... číst článek
Střípky týdne: Premiéra seriálu Lež na pláži...  Střípky týdne: Premiéra seriálu Lež na pláži... Maminka ji zachraňovala. Není to tak dlouho, co se Ivana Jirešová (46) vrátila z pustého ostrova, kd... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jiří Kodet
Jiří Kodet
zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Emma Watson
Emma Watson
zobrazit profil Lenka Vacvalová
Lenka Vacvalová
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald
zobrazit profil Daniel Craig
Daniel Craig
zobrazit profil Viktor Dvořák
Viktor Dvořák