Světlana Nálepková

Datum narození: 2. 7. 1960
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Světlana Nálepková se proslavila díky spolku Mimtrio, a to společně s kolegou Václavem Upírem Krejčím a svým prvním manželem Michalem Nesvadbou.

V televizi se objevila už během studia na Pražské konzervatoři. Hrála v Divadle Ypsilon, Divadle Metro nebo v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Na prknech se Světlana Nálepková ukázala i v roli Josefíny z muzikálu Má férová Josefína nebo v hudební revue Zasněžená romance. V Divadle Radka Brzobohatého si zahrála v komedii Jestli řekneš, kolik mi je, tak tě zabiju!

SVĚTLANA NÁLEPKOVÁ - ROZHOVOR NEJEN O MUŽÍCH

V televizi hrála v pohádce Princové jsou na draka, v seriálu Synové a dcery Jakuba skláře nebo dramatu Láska z pasáže. Po rozpadu Mimtria v roce 1990, v němž se proslavila společně s prvním manželem Michalem Nesvadbou a kolegou Václavem Upírem Krejčím, vystupovala Světlana Nálepková samostatně v dětských představeních Sněhurka na trampolíně či Šmidli fidli pidli.

Miluje písně dvacátých až čtyřicátých let

Světlana Nálepková má ráda koně, jógu a cestování. Zpívá na benefičních koncertech a angažuje se v Lize proti domácímu násilí. V roce 2012 jela pomáhat do Tibetu v zasněžených Himalájích. Nejraději má písně dvacátých až čtyřicátých let, které nahrává i na vlastní alba. Znovu tak rozezvučela tóny francouzské šansoniérky Edith Piaf, kterou dlouhodobě hraje i v představení Milovat k smrti, nebo německé herečky a zpěvačky Marlene Dietrich.

O SVĚTLANĚ NÁLEPKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herce Michala Nesvadbu si vzala v roce 1985. Mají spolu dceru Josefínu. Po pěti letech se ale rozvedli. Podobně dopadlo i manželství s japonologem Martinem Vačkářem. Chodila mj. s Nizozemcem Alexem van der Kujlou, podnikatelem Davidem Radiměřským nebo akademickým sochařem Vojtěchem Kokešem. Poté se dala dohromady s o 19 let mladším manažerem Václavem Pleskou.

 

Články o celebritě

Nela Boudová v pasti na turisty: Zklamání z míst, kde se natáčela Pláž s DiCapriem! Nela Boudová v pasti na turisty: Zklamání z míst, kde se natáčela Pláž s DiCapriem! Není to takový ráj jako ve filmu! To zjistila herečka Nela Boudová (55), která se v Thajsku, kde je ... číst článek
Křest Hartlovy knihy: Vysmátý Pechlát i rýpavý Kohák Křest Hartlovy knihy: Vysmátý Pechlát i rýpavý Kohák Kde je spisovatel Patrik Hartl (47), tam je vždycky živo a pořádně veselo. Křest jeho nové knihy Gaz... číst článek
Světlana Nálepková otevřeně o novém partnerovi: Láska z festivalu! Znají se přes 30 let, ale... Světlana Nálepková otevřeně o novém partnerovi: Láska z festivalu! Znají se přes 30 let, ale... Svou lásku už neskrývají! Po rozchodu s o 19 let mladším partnerem je Světlana Nálepková (63) šťastn... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Gregor Bauer
Gregor Bauer
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Pavel Liška
Pavel Liška
zobrazit profil Giovanni Ribisi
Giovanni Ribisi
zobrazit profil Carmen Mayerová
Carmen Mayerová
zobrazit profil Ismael Cruz Córdova
Ismael Cruz Córdova