Ezra Miller

Datum narození: 30. 9. 1992
Místo narození: Wyckoff, New Jersey, USA
Výška: 180 cm
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Ezra Miller, celým jménem Ezra Matthew Miller, se proslavil díky filmům Po škole a Musíme si promluvit o Kevinovi či rolí Barryho Allena, známého Flash.

Jako dítě Ezra Miller trpěl vadou řeči. V šesti letech začala s operním zpěvem. Účinkoval např. v Metropolitní opeře v New Yorku nebo také vystupoval na americké premiéře moderní opery Philipa Glasse White Raven.

Na filmovém plátně Ezra Miller debutoval v roce 2008 hlavní rolí v psychologickém mysteriózním dramatu Po škole (Afterschool). Poté odešel ze školy, aby se mohl plně věnovat herectví.

Proslul tím, že nebojí brát i náročné a netradiční role, např. problémového teenagera Kevina ve filmu Musíme si promluvit o Kevinovi (2011). Za svůj výkon v něm Ezra Miller získal uznání kritiky.

Zazářil též coby Patrick v dramatu o dospívání The Perks of Being a Wallflower (2012), kde předvedl svou schopnost ztělesnit složité a zranitelné postavy. Ezra Miller si zahrál Credence Barebonea v dobrodružné fantasy sérii Fantastic Beasts (Fantastická zvířata), zasazené do kouzelnického světa vytvořeného J. K. Rowlingovou.

V DC Extended Universe Ezra Miller ztvárnil Barryho Allena, známého také jako Flash, a objevil se ve filmech jako Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), Liga spravedlnosti (2017) a v samostatném filmu The Flash (2023). Hlavní roli dostal i v životopisném dramatu Dalíland (2022).

Kromě filmové práce se Ezra Miller pustil i do světa hudby, kde spolupracuje s různými umělci a kapelami, včetně vlastního experimentálního hudebního projektu s názvem Sons of an Illustrious Father.

Jedinečným smyslem Ezry Millera pro kreativitu a nebinární genderové vyjádření se z něj stala výrazná tvář módního průmyslu, která boří hranice a zpochybňuje tradiční genderové normy.

Ezra Miller je synem herečky Marty Miller a obchodníka Robert S. Millera.

 

Další Herci

zobrazit profil Dagmar Teichmannová
Dagmar Teichmannová
zobrazit profil Rachel Weisz
Rachel Weisz
zobrazit profil Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš
zobrazit profil Paweł  Deląg
Paweł Deląg
zobrazit profil Tomáš  Materna
Tomáš Materna
zobrazit profil Michelle Pfeiffer
Michelle Pfeiffer
zobrazit profil Jana Synková
Jana Synková