Michael Keaton

Michael Keaton

Datum narození: 5. 9. 1951
Místo narození: Coraopolis, Pensylvánie, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Michael Keaton, rodným jménem Michael John Douglas, se proslavil především rolí superhrdiny Batmana v amerických snímcích Batman z roku 1989 a Batman se vrací z roku 1992.

Poprvé na sebe Michael Keaton upozornil hlavní rolí v hororové komedii Beetlejuice (1988) Tima Burtona, který jej posléze obsadil do svých dnes již kultovních snímků Batman (1989) a Batman se vrací (1992).

Do role Batmana Michael Keaton vnesl jedinečnou směs charismatu, intenzity a černého humoru. Jeho záběr přesahuje rámec filmů o superhrdinech a podává nezapomenutelné výkony v různých žánrech, včetně komedií, dramat a thrillerů.

Ztvárnění vymydleného herce Riggana Thomsona ve filmu Birdman (2014) Michaelu Keatonovi vyneslo široké uznání, včetně nominace na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon.

Uznání se Michaelu Keatonovi dostalo též za ztvárnění Vulturea ve filmu Marvel Cinematic Universe Spider-Man: Homecoming (2017) či Batmana ve sci-fi The Flash (2023). 

Michael Keaton spolupracoval s uznávanými režiséry, jimiž jsou kromě Tima Burtona také Quentin Tarantino a Alejandro González Iñárritu.

Manželkou Michaela Keatona byla v letech 1982 až 1990 herečka Caroline McWilliams. Mají spolu syna Seana, který se stal skladatelem a hudebním producentem.

 

Další Herci

zobrazit profil Russell Tovey
Russell Tovey
zobrazit profil Vojtěch Machuta
Vojtěch Machuta
zobrazit profil Jáchym Novotný
Jáchym Novotný
zobrazit profil Johana Matoušková
Johana Matoušková
zobrazit profil Rossano Rubicondi
Rossano Rubicondi
zobrazit profil Nina Divíšková
Nina Divíšková
zobrazit profil Dominika Býmová
Dominika Býmová
zobrazit profil Jason Statham
Jason Statham