Patrick Stewart

Patrick Stewart

Datum narození: 13. 7. 1940
Místo narození: Yorkshire, Velká Británie
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Patrick Stewart se proslavil zejména rolí kapitána Jeana-Luca Picarda v seriálu Star Trek: Nová generace a Star Trek: Picard.

Svou kariéru Patrick Stewart začal v divadle a později přešel k filmu a televizi. Získal řadu ocenění, včetně cen Emmy, Screen Actors Guild Awards a ceny Tony. Byl také nominován na Zlatý glóbus a Oscara.

Kromě Star Treku Patrick Stewart proslul též díky svým rolím ve filmové sérii X-Men, televizním seriálu American Dad! a jako hlas Averyho Bullocka v seriálu The Cleveland Show.

Je zastáncem lidských práv a sociální spravedlnosti a otevřeně kritizoval brexit. V roce 2010 byl Patrick Stewart královnou Alžbětou II. povýšen do rytířského stavu za své zásluhy v oblasti dramatu.

Účinkoval v mnoha shakespearovských inscenacích. Přínos Patrika Stewarta divadelnímu umění mu vynesl hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Byl třikrát ženatý. Z prvního manželství s herečkou Sheilou Falconer, které po 24 letech skončilo v roce 1990 rozvodem, má Patrick Stewart syna Daniela a dceru Sophii.

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Hraběta
Jan Hraběta
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Kateřina Pechová
Kateřina Pechová
zobrazit profil František Peterka
František Peterka
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
zobrazit profil Bára Fišerová
Bára Fišerová
zobrazit profil František Derfler
František Derfler