Jeri Ryan

Jeri Ryan

Datum narození: 22. 2. 1968
Místo narození: Mnichov, Německo
Výška: 173 cm
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Jeri Lynn Ryan, rodným jménem Jeri Lynn Zimmermann, se proslavila rolí Borgy asimilované dívky a následně osvobozené Sedmé z devíti v seriálu Star Trek.

Vyrůstala v Kentucky v USA. Jeri Ryan navštěvovala Severozápadní univerzitu, kde studovala divadlo a v roce 1990 získala bakalářský titul. Hereckou kariéru zahájila v 90. letech, kdy se objevovala v různých televizních pořadech a filmech.

Průlomovou se v kariéře Jeri Ryan stala v roce 1997 role v seriálu Star Trek: Voyager. Ta z ní udělala oblíbenou postavu sci-fi komunity.

Po tomto úspěchu se Jeri Ryan objevila v několika televizních pořadech, včetně Boston Public, Shark a Body of Proof. Zahrála si v řadě filmů, např. Dracula 2000, Down with Love nebo The O.C.

Ke své slavné roli Sedmé z devíti se Jeri Ryan vrátila v pokračovaní úspěšné sci-fi Star Trek: Picard.

Kromě herectví se Jeri Ryan věnuje charitě, a to mj. v nadaci Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation či v dětské nemocnici v Los Angeles.

V letech 1991 až 1999 byla Jeri Ryan provdaná za Jacka Ryana, někdejšího kandidáta do amerického Senátu, s nímž má syna Alexe. V létě 2007 si vzala francouzského šéfkuchaře Christopha Émé, jemu porodila dceru Gisele.

 

Další Herci

zobrazit profil Hynek Čermák
Hynek Čermák
zobrazit profil Melissa McCarthy
Melissa McCarthy
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
zobrazit profil John Leguizamo
John Leguizamo
zobrazit profil Vincent Navrátil
Vincent Navrátil
zobrazit profil Michal Isteník
Michal Isteník
zobrazit profil Lenka Janíková
Lenka Janíková
zobrazit profil Frances Tomelty
Frances Tomelty