Monika Zoubková

Monika Zoubková

Datum narození: 23. 7. 1976
Místo narození: Krnov
Profese: herečka, spisovatelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Monika Zoubková Dočekalová se na televizní obrazovce proslavila rolí lékařky Terezy Valšíkové v Ordinaci v růžové zahradě 2 a ve filmu úlohou Káči v komedii Taková normální rodinka.

Už od dětství hraje na housle. Po gymnázium v rodném Krnově Monika Zoubková vystudovala JAMU v Brně. Ještě koncem studia přijala nabídku účinkovat v Divadelním spolku Kašpar.

MONIKA ZOUBKOVÁ - Z ORDINACE K VRAŽDÁM

Vidět jste Moniku Zoubkovou mohli také v Divadle Rokoko, ve Studiu Ypsilon, v Divadle Ungelt, v Činoherním studiu Ústí nad Labem či na Letních shakespearovských slavnostech.

Před profesionální kamerou se Monika Zoubková poprvé předvedla v inscenaci Viktora Polesného Ani svatí, ani andělé (2001) natočené podle literární předlohy Ivana Klímy se Zlatou Adamovskou v hlavní roli.

Sestřičku si Monika Zoubková zahrála v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, prostitutku v romantickém dramatu režiséra Jaroslava Brabce Zlatá brána, zapisovatelku ve snímku Petra Nikolaeva Kousek nebe, vzteklou úřednici v krimi seriálu režisérky Jitky Bártů Temný kraj.

Do povědomí široké divácké veřejnosti se Monika Zoubková dostal rolí problematické lékařky Terezy Valšíkové v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 a postavou Káči v komedii Taková normální rodinka.

Jednu z hlavních postav Monika Zoubková ztvárnila v povídkovém snímku Bloudím. Zahrála si mj. v seriálech Všechny moje lásky, Specialisté či Černé vdovy.

Kromě herectví se Monika Zoubková Dočekalová začala věnovat psaní. Je autorkou knížky pro děti Brok, Flek a strašidla (2020) o dvou statečných psech, jezevčíkovi a voříškovi, hajném a lesu plném všelijakých strašidel.

O MONICE ZOUBKOVÉ DOČEKALOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Manželem Moniky Zoubkové se roku 2007 stal režisér a umělecký šéf známých pražských divadel Michal Dočekal. Mají spolu dceru Emmu Luisu, která se páru narodila záhy po svatbě. Čtyři roky nato přivedla herečka na svět dceru Stellu Marii.

 

Články o celebritě

Napadení hvězdy Ordinace! Měla s sebou dcerušku, zasahovala ochranka Napadení hvězdy Ordinace! Měla s sebou dcerušku, zasahovala ochranka „Moje postava doktorky Valšíkové byla docela kontroverzní," zavzpomínala na účinkování v Ordinaci v ... číst článek
Herec Karel Zima (51) se stal potřetí otcem! Syn dostal krásné jméno Herec Karel Zima (51) se stal potřetí otcem! Syn dostal krásné jméno Oblíbený herec Karel Zima (51) se pochlubil krásnou novinkou. Lucie, která se stala jeho manželkou l... číst článek
Obrovská radost Karla Zimy: Jeho manželka je těhotná Obrovská radost Karla Zimy: Jeho manželka je těhotná Oblíbený herec Karel Zima se pochlubil krásnou novinkou. Lucie, která se stala jeho manželkou loni v... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Anna Šulcová
Anna Šulcová
zobrazit profil Katarína Štumpfová
Katarína Štumpfová
zobrazit profil Terezie Kovalová
Terezie Kovalová
zobrazit profil Jiří Planner
Jiří Planner
zobrazit profil Iker Casillas
Iker Casillas
zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Richard Pikner
Richard Pikner
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková