Roman Vojtek

Datum narození: 14. 4. 1972
Místo narození: Vsetín
Výška: 179 cm
Profese: herec, zpěvák, tanečník, moderátor
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herec a zpěvák Roman Vojtek, navíc též výborný tanečník a zdatný moderátor, šokoval, když opustil svou první ženu těsně před porodem jejich druhého dítěte.

Zpívat ho bavilo od mala, ale než se Roman Vojtek rozhodl, že se tomu bude věnovat, vyučil se seřizovačem obráběcích strojů a poté v oboru i pracoval. Až po pár měsících se rozhodl, že se přihlásí na JAMU a vystuduje obor muzikálové herectví. Vzali ho na první pokus.

ROMAN VOJTEK - UTAJENÁ SVATBA?

Roman Vojtek byl nominován na Thálii

Už v době studií účinkoval Roman Vojtek v Městském divadle Brno, kde později získal stálé angažmá a hrál zde např. v Bastardovi, Radúzovi a Mahuleně, Divotvorném hrnci nebo ve West Side Story, za což byl v roce 1997 nominován na Cenu Thálie. V té době se  Roman Vojtek stal spolumajitelem nahrávacího a dabingového studia.

V Praze byl Roman Vojtek k vidění také v několika muzikálech, jsou to mj. Pomáda, Monte Cristo, Vlasy, Noc na Karlštejně nebo Jack Rozparovač. V roce 2007 získal další nominaci na Cenu Thálie, tentokrát za roli v muzikálu Producenti.

Vojtek hrál ve Vyprávěj i v Ulici

V roce 2006 Roman Vojtek vydal své debutové album To věděl bych rád. Neotálel a o rok později šlo na trh druhé s názvem Život je muzikál a o tři roky později vydal dvojcédé Hity z filmů & muzikálů.

Romana Vojtka se objevil hned v několika flimech, např. Líbáš jako bůh nebo Líbáš jako ďábel, v pohádkách Zakletý vrh či Peklo s princeznou a  také v televizních seriálech, jako jsou Ulice nebo Vyprávěj, v němž si zahrál manžela Andrey Kerestéšové Růřičkové a syna Veroniky Freimanové.

StarDance Vojtek vyhrál jako první

Stal se historicky prvním vítězem soutěže StarDance...když hvězdy tančíV roce 2011 si Roman Vojtek splnil sen, když s Vítkem Fialou (ze skupiny Lokomotiva) založil pětičlennou kapelu Fantastic 80's. V roce 2016 se zúčastnil druhé řady show Tvoje tvář má známý hlas. Prosadil se též jako moderátor.

O ROMANU VOJTKOVI ČTĚTE ZDE>> 

Roku 2009 si Roman Vojtek vzal svou dlouholetou přítelkyni Terezu Janoušovou. Rok nato se jim narodila dcera Edita. V roce 2015, pár týdnů před porodem druhého potomka, všakherecsvoji ženu z ničeho nic opustil.

Posléze Roman Vojtek začal chodit s muzikálovou herečkou, kolegyní Petrou Vraspírovou. Vzali se 13. července 2019. V listopadu 2020 se jim narodil syn Nathaniel. V prosinci 2023 syn Vincent.

 

Články o celebritě

Čtyřnásobný táta Roman Vojtek: Šestinedělí máme za sebou! Čtyřnásobný táta Roman Vojtek: Šestinedělí máme za sebou! Na začátku roku 2024 se Roman Vojtek stal čtyřnásobným tátou. Druhá manželka Petra přivedla na svět ... číst článek
Jiřina Bohdalová s umělými řasami: Zářila po boku miliardáře! Jiřina Bohdalová s umělými řasami: Zářila po boku miliardáře! Legendární herečka Jiřina Bohdalová přestřihla slavnostní pásku nově otevřeného bistra s českosloven... číst článek
STŘÍPKY TÝDNE: Dara Rolins - Díky účesu omládla STŘÍPKY TÝDNE: Dara Rolins - Díky účesu omládla Kdyby se ostříhala dřív, nepotřebovala by plastiku. Dara Rolins (51) v poslední době kolem sebe rozv... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Petr "Hoggy" Lexa
Petr "Hoggy" Lexa
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Monika Bagárová
Monika Bagárová
zobrazit profil Monika Fialková
Monika Fialková
zobrazit profil Hana Horká
Hana Horká
zobrazit profil Magda Malá
Magda Malá
zobrazit profil Vojta Nedvěd
Vojta Nedvěd