Petra Vraspírová

Datum narození: 26. 10. 1987
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Muzikálová herečka Petra Vraspírová se stala partnerkou kolegy Romana Vojtka poté, co si společně zahráli v muzikálu Ať žijí duchové. Vzali se v červenci 2019.

Právě na tiskové konferenci k muzikálu Ať žijí duchové v březnu 2016 Petra Vraspírová a Roman Vojtek potvrdili dohady, že jsou milenci. „Ano, jsme spolu a milujeme se,“ řekla pro Blesk.cz zamilovaná Petra a Vojtek zaláskovaně přikyvoval. On si v muzikálu zahrál a zazpíval učitele, jeho partnerka malou vílu Leontýnku.

VRASPÍROVÁ UHRANULA ŽENÁČE

Petra Vraspírová poprvé stanula na prknech pražského divadla díky konkurzu na představení Já, Francois Villon, kde s přehledem „převálcovala“ známější a zkušenější herečky. „Byla to šílená námaha, tady jsou všichni činoherci, výborní herci. Já jsem teprve vyšla ze školy, sbírám zkušenosti, takže to pro mě byla strašná práce. Ale zato krásná,“ popsala své pocity Petra Vraspírová.

V Divadle na Jezerce si zahrála po boku Martina Písaříka či Petra Kostky. Domovskou scénou Petry Vraspírové se v roce 1997 stalo Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Zde ztvárnila řadu rolí, a to např. v představeních Noc na Karlštejně, Evita, Prodavači snů, Růže z Argentiny, Producenti, Kočky nebo Probuzení jara.

Nadaná blondýnka vystudovala Taneční konzervatoř Brno, Střední školu uměleckomanažerskou, Janáčkovu akademii múzických umění Brno – katedru muzikálového herectví (atelier Mgr. Sylvy Talpové). Její absolventské role byly: Maruna (Trůn pro královny); Janette (Jedno jaro v Paříži); Velma Marriotová (Marlow).

O PETŘE VRASPÍROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Petra Vraspírová a Roman Vojtek se vzali 13. července 2019. V listopadu 2020 se jim narodil syn Nathaniel a prosinci 2023 syn Vincent.

 

Další Herci

zobrazit profil Kevin  Costner
Kevin Costner
zobrazit profil Viet Anh Doan
Viet Anh Doan
zobrazit profil Antonie Formanová
Antonie Formanová
zobrazit profil Pavla  Beretová
Pavla Beretová
zobrazit profil Rupert Grint
Rupert Grint
zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann
zobrazit profil Milo Ventimiglia
Milo Ventimiglia
zobrazit profil Kathy Bates
Kathy Bates