Milan Bahúl

Milan Bahúl

Datum narození: 25. 9. 1960
Místo narození: Bratislava
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Slovenský herec Milan Bahúl se českým divákům představil především rolí nekompromisního lékaře novácké Ordinace v růžové zahradě. V Česku si našel i lásku, kvůli níž spálil mosty.

V dědečkovském věku se slovenskému herci Milanu Bahúlovi narodila dcera, kterou počal s o patnáct let mladší dramaturgyní Kateřinou Dbalou. V krásných časech jejich vztahu Milan Bahúl, českému publiku známý jako doktor Pusenský z Ordinačky TV Nova, prodal veškerý svůj majetek na Slovensku, opustil manželku s dětmi a vydal se za hlasem svého srdce.

Kvůli práci spal v šatně Slovenského národního divadla

Vzhledem k tomu, že v té době měl dost kšeftů ve své rodné zemi, řešil to pendlováním sem a tam či přespáváním v šatně Slovenského národního divadla. S přítelkyní zrekonstruoval statek nedaleko Litoměřic. Z něj poté, co od dramaturgyně dostal kopačky, odešel s prázdnou, jelikož patří jejímu otci. Milan Bahúl se vrátil na Slovensko a do Čech jezdí za dcerou. Prý to po rozchodu s matkou své malé holčičky neměl jednoduché. „Byla s ní těžká řeč, ale teď už se uklidnila,“ svěřil se časopisu Nový čas herec, který už tehdy měl nový vztah s o desetiletí mladší kolegyní Andreou Martvoňovou.

MILAN BAHÚL: PIJU VLASTNÍ MOČ

V Česku se proslavil hlavně Ordinací v růžové zahradě

Herecká star Milanu Bahúlovi vyšla v Česku s rolí podivínského primáře v úspěšném seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě, kde se zapletl s kolegyní v podání Dany Morávkové. Na obrazovkách českých diváků se představil též rolemi v seriálech Dobrá čtvrť, Poslední sezóna, Kriminálka Anděl, Cesty domů. Epizodní roli ztvárnil též v seriálu Policie Modrava, kde – alespoň podle upoutávek – byli hlavními taháky krásná Soňa Norisová a charizmatický Jaroslav Satoranský.

Milan Bahúl má za sebou i řadu filmů. Z větších rolí jmenujme Gorana v Jakubiskově Nejasné zprávě o konci světa, postavu Daniela Dalíka v adaptaci Páralovy knihy Playgirls a krále v pohádce Jiřího Chlumského O svatební krajce. Zde si s ním zahráli např. Klára Issová, Božidara Turzonovová, Pavel Kříž, Jiří Štěpnička, Radek Holub či Pavel Landovský.

Původně chtěl být leteckým mechanikem

Dvoumetrový Slovák Milan Bahúl i přes původní sen - stát se leteckým mechanikem - absolvoval bratislavskou Vysokou školu múzických umění (1983). Po prvotním angažmá ve Štúdiu S byl členem Divadla Slovenského národního povstání v Martině, bratislavského Divadla Nová scéna a znám je zejména z působení ve Slovenském národním divadle.

 

Další Herci

zobrazit profil Oldřich Vlach
Oldřich Vlach
zobrazit profil Jiří Wohanka
Jiří Wohanka
zobrazit profil Vladislav Rousek
Vladislav Rousek
zobrazit profil Peter Dinklage
Peter Dinklage
zobrazit profil Anna Polívková
Anna Polívková
zobrazit profil Lumíra Přichystalová
Lumíra Přichystalová
zobrazit profil Vlasta Burian
Vlasta Burian
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott