Tereza Brodská

Datum narození: 7. 5. 1968
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Malířka, pianistka, veterinářka či herečka. Mezi těmito obory se Tereza Brodská rozhodovala o své budoucí profesi. Po vzoru svých rodičů si vybrala tu poslední. A nebyla to volba vůbec špatná. S otcem Vlastimilem Brodským si zahrála v dětském snímku Ať žijí duchové!. Po boku matky Jany Brejchové se předvedla v dramatech Citlivá místa nebo Vlastně se nic nestalo.

Po studiích na Státní konzervatoři v Praze získala Tereza Brodská angažmá v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla. Následovala prkna pražského Činoherního klubu nebo Divadla Na zábradlí. Od roku 1993 je na volné noze. Zahrála si v tragédii Romeo a Julie, v Largu desolatu nebo Donu Juanovi.

Více rolí jí nabídly film a televize. Ať už to byla komedie Konec básníků v Čechách, drama Všichni moji blízcí nebo seriál Ulice, všude ukázala Tereza Brodská vynikající herecké kvality. Správnost svého rozhodnutí stát se herečkou si potvrdila dvěma soškami Českého lva. Získala je za vedlejší roli v dramatu Má je pomsta a za hlavní roli v psychologické Dvojroli.

Víc jak sedmnáct let s ní žije fotograf Herbert Slavík. Mají syna Samuela. Předtím byla Brodská čtyři roky vdaná za dokumentárního režiséra se španělskými kořeny Jordiho Niubóa.

 

Další Herci

zobrazit profil Adrian Jastraban
Adrian Jastraban
zobrazit profil Keanu Reeves
Keanu Reeves
zobrazit profil Ivana Andrlová
Ivana Andrlová
zobrazit profil Michal Isteník
Michal Isteník
zobrazit profil Marie Drahokoupilová
Marie Drahokoupilová
zobrazit profil Alexandr Postler starší
Alexandr Postler starší
zobrazit profil Lumír Olšovský
Lumír Olšovský