Ksenia Rappaport

Ksenia Rappaport

Datum narození: 25. 3. 1974
Místo narození: Leningrad, Rusko, SSSR
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ruská herečka Ksenia Rappaport dostala od režisérky a scenáristky Ireny Pavláskové jednu z klíčových rolí v jejím historickém dramatu Pražské orgie (2019).

Absolvovala Akademii divadelních umění v Petrohradě. Poté, tedy roku 2000, Ksenia Rappaport, celým jménem Kseniya Aleksandrovna Rappoport, získala angažmá v divadle Malyj Theater.

Na filmovém plátně se Ksenia Rappaport objevila mj. v americkém dramatu Anna Karenina, v ruském historickém filmu Rasputin, v němž hrál Gérard Depardieu, v sportovním snímku Led nebo v tragikomickém thrilleru Russkij běs.

Hlavní roli Ksenia Rappaport ztvárnila v italském filmu nominovaném na cenu Golden Lion Dvojitý čas (2009), za niž získala ocenění nejlepší herečka na 66. filmovém festivalu v Benátkách.

Jednu z klíčových postav Ksenii Rappaport svěřila Irena Pavlásková ve snímku Pražské orgie (2019) natočeném na motivy stejnojmenné novely Philipa Rotha, zasazeném do komunistické Prahy roku 1976, v němž hlavní hrdina, fiktivní americký spisovatel v podání Jonase Chernicka, pátrá po zapomenutém židovském autorovi.

Do svého historického dramatu režisérka a scenáristka Irena Pavlásková z českých herců obsadila mj. Pavla Kříže, Kláru Issovou, Jiřího Havelku, Miroslava Táborského, Martina Stránského, Jana Hrušínského nebo Petra Vondráčka.

 

Další Herci

zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Jaroslava Obermaierová
Jaroslava Obermaierová
zobrazit profil Klára Cibulková
Klára Cibulková
zobrazit profil Zuzana Šavrdová
Zuzana Šavrdová
zobrazit profil Jiří Dlouhý
Jiří Dlouhý
zobrazit profil Kate Winslet
Kate Winslet