Související celebrity

Životopis

Herečka Klára Issová se mezi nominovanými na Českého lva prvně objevila díky ztvárnění role v Indiánském létě. Svou první sošku krále zvířat si odnesla za výkon ve filmu Nejasná zpráva o konci světa.

Divadlu se Klára Issová začala věnovat již v dětství. Přivedl ji k tomu otec Michel Issa, který ji přihlásil do dramatického kroužku. A byla to správná volba. Už během studia Pražské konzervatoře se Klára Issová objevila v několika filmech.

KLÁRA ISSOVÁ - PROČ SBÍRALA ODPADKY?

Jejím startovním výstřelem byla černá komedie Indiánské léto (1995) režiséra Saši Gedeona, kdy byla za roli mladičké Kláry poprvé nominována na Českého lva. Druhou nominaci Klára Issová získala za vedlejší roli ve filmu Anděl exit, třetí pak za hlavní roli ve snímku Grandhotel režiséra Davida Ondříčka.

Průzračnou sošku českého krále zvířat si Klára Issová odnesla v roce 1997, kdy předvedla nejlepší ženský herecký ve filmu Nejasná zpráva o konci světa Juraje Jakubiska. Svůj potenciál prokázala i v pohádkách Anděl páně, Anděl páně 2, ve válečném dramatu Operace Silver A nebo v komediích Medvídek, Mr. Johnson, Všechno nebo nic či Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Krom toho Klára Issová hrála v několika zahraničních filmech. Objevila se v netradičním snímku Jana Švankmajera Přežít svůj život. Zahrála si také v projektu Soukromé pasti a v řadě seriálů, jako jsou např. Špačkovi v síti času, Legenda, Bez hranic, Kapitán Exner.

V divadlech se předvedla v desítkách rolí. S herečkou Kateřinou Velebovou pracovala na vlastní produkci hry Služky, kterou uvedly v divadle Rubín. Klára Issová exceluje také na každoročních Letních shakespearovských slavnostech pod otevřeným nebem.

Kromě herectví Kláru Issovou bavila keramika, vyšívání a focení. Fotoaparát si koupila za svůj první honorář.

O KLÁŘE ISSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi bývalé milence Kláry Issové patří výtvarník David Černý nebo režisér a producent David Ondříček, jehož jí po čtyřech letech vztahu přebrala sestřenice Martha Issová. Příbuzné se proto nějakou dobu nestýkaly. Usmířily se na festivalu ve Varech v létě 2017, kam Klára Issová přijela s novým přítelem, pohledným sportovcem Jakubem.  

 

Další Herci

zobrazit profil Amy Schumer
Amy Schumer
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
zobrazit profil Pavla  Beretová
Pavla Beretová
zobrazit profil Jana Prachařová
Jana Prachařová
zobrazit profil Lukáš Pavlásek
Lukáš Pavlásek
zobrazit profil Zora Jandová
Zora Jandová
zobrazit profil Kateřina Langerová
Kateřina Langerová
zobrazit profil Jiří Langmajer
Jiří Langmajer