Související celebrity

Životopis

Martha Issová, manželka režiséra Davida Ondříčka a sestřenice Kláry Issové, má karlovarský Křišťálový glóbus a dva České lvy.

Je dcerou herečky Lenky Termerové a Morice Issy, režiséra pocházejícího ze Sýrie. Její bratr Filip Issa, pracuje jako střihač. Na pražskou konzervatoř se Martha Issová dostala na druhý pokus, ale kvůli práci ji nedokončila. Poté nastoupila na konzervatoř Jaroslava Ježka, kde se věnovala jazzovému zpěvu.

MARTHA ISSOVÁ - Z OŠKLIVKY SEXY KOČKOU

Issová si poprvé zahrála v pohádce

Na Fidlovačce Martha Issová začínala v roce 2000. Hrála taky v Divadle Bez zábradlí nebo v Divadle v Řeznické. Pak párkrát zastoupila herečku Tatianu Vilhelmovou v Dejvickém divadle, kde se nakonec i zabydlela. Zahrála si např. v Bratrech Karamazových nebo v geniální absurdní hře Černá díra.

V televizi se poprvé ukázala už v patnácti letech, a to v pohádce O princezně, která nesměla na slunce. Poté si Martha Issová zahrála např. v Otci neznámém režiséra Karla Kachyni nebo ve studentském filmu Nelásky.

Za ztvárnění rolí v tragikomedii Tajnosti (2007), v dramatu Děti noci (2008), v pohádce Sedmero krkavců (2015) a v životopisném dramatu Zátopek (2021) byla Martha Issová nominována na Českého lva. Křišťálový glóbus získala za postavu Ofky z filmu Děti noci.

Martha Issová přebrala muže setřenici

Martha Issová přijala nabídku do třetí řady úspěšné pěvecké show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas, kde se střetla s Adélou Gondíkovou, Tatianou Vilhelmovou, Markétou Konvičkovou, Milanem Peroutkou, Ondřejem Rumlem, Alešem Hámou a Martinem Dejdarem.

Českého lva si Martha Issová odnesla za mimořádný počin v oblasti audiovize, a to v rámci jejího výkonu v historickém dramatu Dukla 61 (2018). Další křišťálovou sošku krále zvířat dostala za ztvárnění vedlejší role v tragikomedii Buko (2022). Nominována byla za vedlejší roli v krimi dramatu Úsvit (2023).

O MARTHĚ ISSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2012 porodila své první dítě, dceru Františku, roku 2018 druhé, dceru Emilku. Otcem obou je životní partner Marthy Issové režisér David Ondříček, který dříve chodil s její sestřenicí Klárou Issovou.

Martha Issová zase tři roky žila s hercem a muzikantem Jakubem Prachařem. Vztah kvůli jeho nevěře nevydržel.

Na 55. MFF Karlovy Vary Martha Issová a David Ondříček prozradili, že se vzali.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Rossano Rubicondi
Rossano Rubicondi
zobrazit profil Russell Crowe
Russell Crowe
zobrazit profil Jiří Klem
Jiří Klem
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Jeremy Strong
Jeremy Strong
zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel
zobrazit profil Carey Lowell
Carey Lowell
zobrazit profil Ulrike Kotajná
Ulrike Kotajná