Roman Holý

Roman Holý

Datum narození: 23. 2. 1966
Místo narození: Sušice
Profese: skladatel, zpěvák, herec, producent
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Roman Holý celý život buduje a tvoří. Nikoliv domy nebo hráze, ale hudební skupiny a jejich desky. I když i ty jsou kameny pomyslné přehrady držící kvalitu české hudební scény na vysoké úrovní. Mezi jeho nejslavnější „děti“ patří skupina J.A.R nebo funková Monkey Business.

Už od dětství byl hudební skladatel, zpěvák, moderátor a producent Roman Holý vychováván k hudbě. Jeho babička působila v dechovce, matka hrála divadlo. Otec byl námořník, který mu vozil nejrůznější alba ze Západu. Už na základní škole založil svou první skupinu – Ďáblovi soustružníci, tvrdí punkoví hoši. Poté nastoupil na konzervatoř v Praze a působil v kapele Bossanova.

V den Sametové revoluce roku 1989 založil Roman Holý s přáteli skupinu J.A.R., se kterou vystupoval i v Jižní Americe. O deset let později vytvořil Monkey Business, kde zpívá i Matěj Ruppert. Holého zatím poslední počin je nová skupina Neruda.

Krom toho jeho noty zvučí ve znělce Českého Lva. Dělal hudbu i k celovečerním filmům, například k snímkům Doblba nebo Experti. Moderoval i pořad Kinobox. Roman Holý je milovníkem béčkových filmů. Vlastně všech věcí, které ho dokáží provokovat.

Je také pověstný svým hárem, jeho kudrnaté vlasy ve stylu afro určitě nepřehlédnete. Chodil s herečkou Aňou Geislerovou. Je ženatý.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Jiří Vojzola
Jiří Vojzola
zobrazit profil Jiří Běhounek
Jiří Běhounek
zobrazit profil Russell Tovey
Russell Tovey
zobrazit profil Jan Vodňanský
Jan Vodňanský
zobrazit profil Lukáš Latinák
Lukáš Latinák
zobrazit profil Jakub Štědroň
Jakub Štědroň